Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Veterani UNS-a obeležili godišnjicu rođenja Mir-Jam
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

19. 04. 2012.

Veterani UNS-a obeležili godišnjicu rođenja Mir-Jam

Novinari veterani UNS-a održali su juče tematski skup povodom 125 godina od rođenja srpske novinarke Milice Jakovljević, poznate pod pseudonimom Mir-Jam.



Predavanje „Milica Jakovljević – srpska novinarka’’ održala je Bogumira Pejčić, predsednica Komisije za kulturu Kluba veterana UNS-a. Ona je istakla da je Milica Jakovljević bila novinarka i članica Udruženja novinara Srbije u periodu kada je to bio mali broj žena. Zbog profesije i načina života često je bila usamljena ali je samoću koristila kao izvor inspiracije za pisajne rekla je Pejčićeva

Slobodanka Vučković i Nada Tomić čitale su tekstove Mirj-Jam objavljene u “Nedeljnim ilustracijama’’koji govore oMiličinom pogledu na društvo u kom je živela, glumački život i muško-ženske odnose.

„Delo Milice Jakovljević obeležilo je kulturni život Srbije između dva svetska rata“, zaključila je na kraju Slobodanka Vučković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi