Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljanje Belićeve foto-monografije “Lica” sutra u galeriji Glasnik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 12. 2011.

Predstavljanje Belićeve foto-monografije “Lica” sutra u galeriji Glasnik

Dugogodišnji fotoreporter i urednik fotografije u nedeljniku NIN Branko Belić predstaviće u sutra, 22. decembra u 11 sati u galeriji Glasnik (Kneza Miloša 16) svoju foto-monografiju “Lica”. Istovremeno će biti otvorena i istoimena izložba Belićevih fotografija.



O knjizi će na promociji pored autora govoriti i Slobodan Gavrilović, Slobodan Mašić, Neda Todorović i Tomislav Peternek.

Obimna trojezična (srpsko-englesko-francuska) foto-monografija Branka Belića, na preko sedamsto strana objedinjuje 465 njegovih fotografija na kojima su portreti značajnih ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije i Jugoslavije.

Uz fotografije, u knjizi su objavljeni tekstovi Mirka Lovrića, Matije Bećkovića, Mome Kapora, Dragivoja Srećkovića, Stevana Stanića, Ratka Božovića, Momčila B. Đorđevića, Jelice Roćenović, Predraga Lazarevića, Gorana Malića, Dragana Jovanovića, Gligora Čemerskog, Jovana Ćirilova, Puriše Đorđevića, Draška Ređepa, Bratislava Ljubišića, Ljubomira Erića, Slobodana Mašića i Dragoša Kalajića.

„Pred nama su portreti savremenika, od kojih mnogi nisu među živima, načinjeni čini se od svetla, senke i duboke tame enterijera. Oni ovde pobeđuju vreme... ’Čovek bez biografije’, kako je sam za sebe jedanput rekao ćutljivi Branko Belić, ponovio je u fotografiji sličan postupak kao i Borislav Mihailović Mihiz svojom Autobiografijom o drugima. Portreti njegovih savremenika u tihim tamnim enterijerima govore o njegovoj istrajnosti i nepresušnoj radoznalosti da upozna i snimi ljude sa njihovim tajnama iza portreta“ rekao je Momo Kapor opisujući ovu Belićevu foto-monografiju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi