Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  "Velikani srpske štampe" pred čitaocima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 11. 2011.

"Velikani srpske štampe" pred čitaocima

Monografija „Velikani srpske štampe“ autora Dimitrija Boarova i Vladimira Barovića, nastavnika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu izašla je u izdanju „Službenog glasnika“.

Monografija obrađuje portrete 26 istaknutih novinara koji su po oceni Boarova i Barovića zaslužili da se nazovu velikanima srpskog novinarstva.

Knjiga je nastala nakon petogodišnjeg arhivskog istraživanja, analize štampe i istorijskih izvora, a delo počinje portretisanjem čuvenog Dimitrija Davidovića, oca srpskog novinarstva.

U knjizi su naši najpoznatiji novinari od Pere Todorovića, preko Krste Cicvarića i Jaše Ignjatovića, do Aleksandra Nenadovića i Slobodana Glumca. U velikane su uvršćeni i poznati srpski pisci i pesnici koji su radni vek posvetili i novinarstvu, kao što su Laza Kostić, Zmaj Jova, Nušić, Crnjanski i Drainac.

Knjigu „Velikani srpske štampe“ možete naći u knjižarama „Službenog glasnika“ ili poručiti na telefone: 011/36-444-52, 011/30-60-577 ili mejlom prodaja@slglasnik.com

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi