Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Priča koja traje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

17. 10. 2011.

Priča koja traje

U poseti najstarijem srpskom novinaru Vitomiru Viti Bujišiću




Jednog od najstarijih srpskih novinara i redovnog člana UNS-a, devedesetpetogodišnjeg Vitomira Vitu Bujišića posetile su kolege, veterani UNS-a, Rastko Guzina i Petar V. Knežević.

Uvek vedar i raspoložen, Vita je u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi proveo nekoliko sati u društvu svojih kolega.

Vitomir Bujišić rođen je u selu Krivaji 3. oktobra 1917. godine. Za svojih 95 godina života, Vita se 66 godina uspešno bavio novinarstvom. Objavio je 20 knjiga. Dobitnik je dve nagrade za životno delo: UNS-a i Međunarodnog festivala „Selo-Pres“. Na predlog Saveza novinara Jugoslavije 1965. godine dobio je orden rada sa zlatnim vencom. Napisao je više od 2.400 biografija novinara za Enciklopediju srpskog novinarstva čija je priprema u toku.


O Vitomiru Bujišiću njegove kolege Stevan Matić i Nikola Devura napisali su monografiju pod nazivom „Priča traje“. U predgovoru ove knjige, autori kažu:

„Vitomir Bujišić, značajno je novinarsko, publicističko i književno ime Podrinja. Učitelj po obrazovanju, vrlo rano je ušao u novinarske vode i u toj profesiji postigao sve što se moglo postići. Bio je u pisanim i elektronskim medijima gotovo sve u kreativnom smislu: novinar u redakciji, dopisnik, glavni i odgovorni urednik, direktor. Sve! I uvek posvećen samo svome peru, pisanoj reči, u čemu nije prestao da se usavršava, da neprestano uči, da bi, na kraju, ovladao profesijom kao majstor.“

Na kraju ove prijatne posete Vitomir Bujišić je izrazio želju da prisustvuje i učestvuje na svečanom skupu povodom obeležavanja 130. godišnjice Udruženja novinara Srbije koja će biti obeležena u decembru ove godine.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi