Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Banetu Jovanoviću diploma za najbolji tekst o satiri
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

05. 05. 2011.

Banetu Jovanoviću diploma za najbolji tekst o satiri

Novinar i književnik, dugogodišnji član UNS-a, Bane Jovanović nagrađen je za najbolji tekst o satiri na prostoru Ex Yu na konkursu Prve satirične pozornice MaxMinus u Sarajevu.


Tekst "Čehov od humoreske do satirične priče" koji je objavljen u MaxMinus magazinu broj 8. ocenjen je kao najbolji na konkursu koji je nosio naziv "Satira je alternativa bezumlju".

Žiri Prve satirične pozornice činili su predsednik Aleksandar Čotrić iz Srbije i članovi Jasmin Mrkalj iz Slovenije, Suno Kovačević, Ekrem Macić i Sabahudin Hadžialić iz Bosne i Hercegovine, Boban Miletić Bapsi iz Srbije i Petar Pismestrović iz Austrije.

Pravo učešća na konkursu MaxMinusa - prvog elektronskog časopisa za političku satiru, humor, karikaturu i strip na Balkanu, imaju "svi afirmisani i neafirmisani autori satirične reči", odnosno "svi koji znaju da to uobliče u tradicionalnu, savremenu, modernu, ili demode formu u obliku aforizma (epigrama, epitafa), satirične pesme i priče. Ovaj konkurs otvoren je non-stop.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi