Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Muke s Ustavom" Zorana M. Ivoševića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

25. 12. 2009.

Muke s Ustavom" Zorana M. Ivoševića

U UNS-u promovisane knjige prof. dr Zorana M. Ivoševića " Muke s Ustavom" i "Muke s Ustavom 2".



Reč je o petoj i šestoj knjizi tekstova koje je ovaj ugledni sudija, profesor i analitičar medijskog zakonodavstva objavio u novinama ili izgovorio u medijima.

U prvoj knjizi obuhvaćena je problematika nestajanja starog i nastajanja novog ustavnog poretka, dok se u drugoj knjizi govori o iskušenjima novog, važećeg Ustava.

O knjigama su govorili bivša predsednica Vrhovnog Suda Srbije i profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta "Union" Leposava Karamarković, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Zoran Tomić i autor.

Dr Zoran M. Ivošević bio je sudija Četvrtog opštinskog i Okružnog suda u Beogradu, sudija Suda udruženog rada Srbije, sudija Vrhovnog suda i prvi predsednik Društva sudija Srbije, član pravnog tima UNS-a za definisanje bolje krivično pravne zaštite novinara. Na osnovu njegovog predloga značajno su pooštrene kazne za pretnje i napade na novinare.

Do sada je objavio 43 knjige i više od 1000 naučnih i stručnih radova. Učestvovao je u pisanju enciklopedijskih dela i mnogih Zakona.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi