Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Objavljen novi roman novinarke Sonje Atanasijević - „Velika laž“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 12. 2016.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Objavljen novi roman novinarke Sonje Atanasijević - „Velika laž“

Nekadašnja novinarka Tanjuga i književnica Sonja Atanasijević objavila je u decembru ove godine roman „Velika laž“.

„U jednoj ravni je priča o mladom bračnom paru sa dvoje dece koji prolaze kroz snažnu egzistencijalnu krizu, zato što su oboje u opasnosti od gubitka posla, tako da preko noći mogu postati socijalni slučajevi, uprkos završenim fakultetima. U drugoj ravni, ovo je priča o svetu koji tehnički i tehnološki napreduje, a nazaduje moralno i duhovno. Veći deo radnje odvija se u velikoj medijskoj kući u kojoj je zaposlena glavna junakinja i u kojoj se dešava neprekidno mentalno i psihičko nasilje, a u cilju postizanja apsolutne pokornosti i poslušnosti“, rekla je za UNS Atanasijević.

Prema rečima urednice romana Nataše Anđelković, roman „Velika laž“ je „oštra kritika društva kao i opomena i poziv svima da stanemo na put nekontrolisanom nasilju nad ljudskošću i tradicionalnim vrednostima“.

Sonja Atanasijević autorka je romana „Oni su ostali“, „Crveni krug“, „Bekstvo iz akvarijuma“, „Narandže za Božanu“, „Ko je ubio Alfija“, „Vazdušni ljudi“, „Velika laž“ kao i zbirke priča „Krilata tuga“.

Dobitnica je nagrada „Zlatni Hit Liber“ i „Branko Ćopić“.

Njena proza prevođena je na engleski, bugarski, rumunski i makedonski jezik.

 

 

 

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

04.01.

2017.

Jasminka Kocijan [neregistrovani] u 18:08

Bravo Sonja

Čudesna knjiga. I tuga i ponos i stid . Sva su me ta osećanja obuzimala dok sam čitala knjigu. Tuga jer je bilo i gore od opisanog. Ponos što sam imala priliku da upoznam Sonju. Stid što je sigurno postojao način da se zlu suprotstavimo.
Svaka čast Sonja, ti si odličan pisac i to je ono što je iznaz svega.

Odgovori
sub

31.12.

2016.

Veroljub [neregistrovani] u 10:04

nasa stvarnost

Nije mi poznato da je autorka opisivala situaciju u Tanjugu ako je i deo toga tačan, onda je to strašno. Ali u svakom slučaju odavno nisam pročitao ovako kompleksan, psihološki roman. Pročitao sam ga u dahu, još sam pod utiskom. To je naša tužna stvarnost, svako može lako sebe da pronadje. Svaka preporuka!

Odgovori
sub

31.12.

2016.

Samo čitalac [neregistrovani] u 09:40

Lični ugao

Sonja iznenadi svakim novim romanom jer ni jedan ne liči na predhodni. Tako je i u ovom slučaju. Čestitam i želim joj puno uspeha jer je, ubedjen sam, najsjajnija zvezda našeg književnog neba. Toplo preporučujem da se pokori i priključi nekom lobiju kako je ne bi nagrade zaobilazile. Jer, evo, živi bili pa videli "NIN" ove godine odlazi Bajecu, naravno potpuno nezasluženo. Samo se čekalo da napiše bilo šta. Žalosno!

Odgovori
pet

30.12.

2016.

Tanjugovo zlo [neregistrovani] u 18:23

saradnik u belom

Svaka cast Sonji da je napisala ovaj roman.Vecina nas , koji smo radili u periodu direktorovanja bramke cukic , bi mogla da napise svoj horor roman o njenom odnosu prema saradnicima.Mobing,licne uvrede, kaznjavanje je bilo za direktoricu kao da izgovorite dobar dan.Nadamo se da se zlo , koje je zadesilo Tanjug u njenom mandatu, nece nikad vise ponoviti i da ce se u novom Tanjugu vratiti svi koji su preko noci izgubili posao.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi