Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinar David Pavlović iz Banjaluke: Medijska slika u Republici Srpskoj je siromašna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

29. 12. 2016.

Autor: J.Pešić Izvor: UNS

Novinar David Pavlović iz Banjaluke: Medijska slika u Republici Srpskoj je siromašna

Na četvrtoj studijskoj praksi za novinare srpskih medija i predstavnika organizacija i udruženja Srba iz regiona koju je organizovalo Udruženje novinara Srbije (UNS) u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova – Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, bio je student žurnalistike iz Banjaluke David Pavlović.

 

David radi na portalu „Mikro mreža” u Banjaluci. Student je treće godine novinarsko-komunikološkog smera na Fakultetu političkih nauka u ovom gradu.

Za njega je, kako kaže za UNS, novinarstvo odgovoran posao koji zahteva mnogo rada.

„Pored osnovnih karakteristika novinarstva kao što su preciznost, tačnost, brzina, ono što smatram presudnim za novinarstvo, a što se ne navodi u udžbenicima, je ideja. Ono što vodi i vuče svijet nisu lokomotive, već ideje. Tako je i u novinarstvu. Dobra ideja novinara stvara drugačijim od ostalih”, rekao je David.

Pre portala „Mikro mreža“, ovaj Teslićanin radio je na radiju „Studio  M” Teslić, pisao za studentski časopis „Avangarda ”, portale „Novi front” i „Teslic Online”.

Kako kaže, stanje u medijima u Republici Srpskoj nije zadovoljavajuće.

„Medijska slika u Banjaluci je slična kao i u cijeloj Republici Srpskoj, veoma siromašna. Loša finansijska situacija i nedostatak kvalitetnog novinarskog kadra su osnovni problemi novinarstva u Republici Srpskoj. Sve se svelo na jeftine senzacije i brze prodaje, kako na televiziji, tako i na portalima”, rekao je Pavlović.

On dodaje da će mu obuka koju je organizovao UNS omogućiti brži i kvalitetniji rad na portalima i bolju promociju vlastitih tekstova.

U toku desetodnevnog studijskog boravka u Beogradu David je bio na praksi u redakciji internet portala Radio-televizije Srbije i redakciji UNS-a.

„Prvi dan na RTS-u proveo sam u informativnoj redakciji, koja je spoj mladosti i iskustva i koja djeluje kao složan tim. Vjerovatno da nije tako ne bi bila toliko uspješna. Ostale dane sam proveo u sportskoj redakciji RTS-a , radeći sa Lukom Jevtovićem i Markom Ljubomirovićem. Usvojio sam praktična znanja koja do sada nisam imao priliku naučiti ”, rekao je David.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi