Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Objavljena knjiga Slobodana Reljića „Mediji i treći svetski rat’’
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 12. 2016.

Autor: J.Pešić

Objavljena knjiga Slobodana Reljića „Mediji i treći svetski rat’’

Nekadašnji glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN, univerzitetski profesor sociologije i član UNS-a Slobodan Reljić objavio je u oktobru ove godine novu knjigu „Mediji i treći svetski rat’’ .

Prema rečima autora, knjiga sa podnaslovom „Smatrajte se mobilisanim“ razotkriva ulogu masovnih medija u mobilizaciji ljudi za nečasne ciljeve krupnog kapitala i daje istorijski pregled impregniranja „slobodnih medija’’ propagandom u dvadesetom veku.

„Pred uverljivom analizom ’kratke istorije spina’, čitaocu neće biti teško da zaključi kako su u toj sramnoj metamorfozi ’slobodnog novinarstva’ nastajale fabrike laži’’, rekao je Reljić za UNS i dodao da se u tom procesu destilacije profesionalnog uma pojavila nakaza u vidu novinara „amputirane savesti’’.

Reljićevo sedmogodišnje novinarsko iskustvo glavnog i odgovorog urednika nedeljnika NIN, prema njegovim rečima, pomoglo mu je da se neposredno uveri kako su novinari iz „slobodnih” zapadnih medija izveštavali s naših područija devedesetih.

Slobodan Reljić trenutno je univerzitetski profesor sociologije u Beogradu na Učiteljskom fakultetu i potpredsednik Centra za strateške alternative. Bio je i urednik u „Večernjim novostima“.

Izdavač knjige „Mediji i treći svetski rat’’ je Catena Mundi. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi