Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Pokrenut magazin „Alia Mundi” za kulturnu raznolikost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 12. 2016.

Pokrenut magazin „Alia Mundi” za kulturnu raznolikost

Književnica, prevodilac, novinarka i naučni istraživač Ana Stjelja pokrenula je magazin „Alia Mundi” koji će izlaziti tri puta godišnje i promovisati kulturnu raznolikost. Prvi broj se očekuje početkom 2017. godine.

„Magazin predstavlja regionalni projekat koji nastoji da ojača kulturni most između naroda regiona” rekla je Stjelja za UNS.

Časopis će u sedam rubrika predstaviti znamenite ličnosti srpske i svetske istorije i istaknute savremenke koji su svojim radom utrli put ideji kulturne raznolikosti, boreći se protiv ksenofobije i predrasuda.
U prvom broju čitaoci će moći da saznaju nešto više i o iranskoj, saudijskoj, ruskoj, tadžikistanskoj i sefardskoj kulturi, zatim o sprskom kulturnom nasleđu Negotinske krajine, kalmičkom budističkom nasleđu Beograda, romskoj kulturi i muzici, kao i nasleđu grada Sarajeva.

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

28.01.

2017.

rgp [neregistrovani] u 12:20

Re: čestitke

bravo, očekujemo prvi broj

Odgovori
sub

24.12.

2016.

Власта Младеновић [neregistrovani] u 13:25

Магазин који је свима потребан

Свака част др Ани Стјељи за покретање магазина за културну разноликост Alia Mundi. Такав магазин потребан је свима у региону. Такође, похвала за УНС за ову информацију и отвореност.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi