Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Milica Stojković u UNS-u proslavila 85. rođendan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 11. 2016.

Izvor: UNS

Milica Stojković u UNS-u proslavila 85. rođendan

Novinarka Milica Stojković proslavila je danas u Udruženju novinara Srbije (UNS) 85. rođendan.

Milica Stojković rođena je 24. novembra 1931. godine. Završila je muzičku akademiju i godinama bila prva violina Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije. Za javni servis snimala je i muziku za filmove.

Kako kaže, osim violinistkinje, bila je novinarka iz inata i slikarka uprkos svemu.

„Volela sam slikarstvo, a želela sam da se bavim i novinarstvom, ali mi otac nije dao. Govorio je da je to težak posao za ženu“.

Uprkos tome, kako je rekla kolegama veteranima UNS-a, bila je najstarija polaznica prve generacije UNS-ove Škole veb novinarstva.

Danas ima „26 svojih sajtova, profile na društvenim mrežama i svoj jutjub kanal“. Za svoje sajtove izveštava sa različitih kulturnih događaja. Sama piše, fotografiše, snima i montira priloge. Kako kaže, „ne može da stigne na sve kulturne događaje na koje je zovu“.

Takođe, bavi se i slikarstvom. Poslednjih godina svoje crteže svetskih muzičara pretače u likovne kompozicije tehnikom digital art-a. Do sada je imala tri samostalne izložbe svojih radova u RTS-u, izložbu u galeriji Opštine Vračar, galeriji ULUS-ove škole, Domu omladine i Kolarčevom univerzitetu.

Objavila je, u izdanju RTS-a, knjigu „Bila sam svedok – muzička produkcija RTS-a 1976-1992“ u kojoj je sabrala više od 800 novinskih tekstova o koncertima i turnejama Muzičke produkcije Radio-televizije Beograd.

Govori ruski, francuski i rumunski jezik.

Milica Stojković veteranima je danas pročitala i pesmu koju joj je otac, umesto poklona za rođendan, napisao još 1943. godine.

Komentari (3)

ostavi komentar
uto

29.11.

2016.

Milica Stojković [neregistrovani] u 15:15

Re: TREZOR RTS


Molila bih Vas najlepše da upotpunite moj zaista veliki jubilej .http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/RTS+2/1818790/Trezor.html TREZOR RTS
https://www.youtube.com/watch?v=7Z3SsBUY6mM&t=11s TREZOR RTS "Od gudala do web novinara MILICA STOJKOVIĆ". Imala sam retku sreću da je veliki broj istaknutih novinara pravio video i audio emisije ali i objavljivao čitave stranice o meni kao violinisti, novinaru i slikaru.Veliko hvala svima!

Odgovori
čet

24.11.

2016.

Milicaa [neregistrovani] u 15:54

Re:

Mnogo hvala, nisam očekivala toliko pažnje od mojih kolega zato veliko hvala svima

Odgovori
sre

23.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 17:11

bravo!

Čestitamo divnoj koleginici na svemu što je postigla, nije se žalila nego je stvarala. Bravo, Milice, samo napred.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi