Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predlog zainteresovanim urednicima medija u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

11. 12. 2009.

Predlog zainteresovanim urednicima medija u Srbiji


Jednostrano (uglavnom) kao i netačno (uglavnom) infrmisanje o našoj dijaspori, o njenim mogućnostima i ”napretku” odnosa matice i rasejanja, osnov je za traženje mogućnosti da informišemo javnost o svemo što smatramo konstruktivnim, korisnim i matici i rasejanju.

Mnogi razgovori i prepiske između pojedinaca i organzacija dijaspore iskristalisali su potrebu traženja medijskog prostora u kome bi se rad Ministarstva za dijasporu, i dijaspora, prikazali drugačije, od onoga kako se u matici godinama jednostrano i destruktivno predstavlja.

Ovim e-pismom se obraćam medijima u Srbiji sa molbom za saradnju. Prvenstveno smo zainteresovani za pokretanje TV emisije, koja bi se emitovala nedeljno, dvonedeljno, mesečno… a u štampanim medijima stalni i određen prostor. Tema bi uvek bila aktuelna, a njen osnov korektno i konstruktivno oslikavanje dijaspore, odnosa matice i rasejanja. Radni naslov bi, na primer bio nešto u simbiozi sa: ”Suprotno”, ”Činjenično”, ”I Mi smo Vi”.

Naravno da nam nije strano da prostor na TV kanalu platimo. Naprotiv. Istovremeno bi putem svih medija, organizacija i što više pojedinaca u rasejanju, širili informaciju o emisiji (reklamirali) i pozivali ljude u dijaspori, ali i u matici, da na tom TV kanalu i u toj, eventualno dogovorenoj emisiji, gledaju ”istinu o nama i vama”.

Verujemo da bi ovakva, veoma ozbiljna emisija, vremenom postala izuzetno gledana i korisna. Neshvatljivo je da se o rasejanju od koga godišnje dolaze sredstva u visini od 15% budžeta Srbije, kako često pominje Ministar za dijasporu, i koje čini skoro trećinu državljana Srbije, informiše beznačajno, jednostrano, destruktivno, selektivno i nesrazmerno, što je od ogromne štete za Srbiju.

Najljubaznije molim zainteresovane urednike da se, ako žele i mogu jave na e-post adresu: janic@telia.com da bi dogovorili eventualni razgovor u periodu od 12-og do 17-og decembra u Beogradu. U istom periodu možete me kontirati na sledeće brojeve u Srbiji: 063-165 2222 ili na 069-570 11 09

Srdačan pozdrav uz dužno poštovanje,

Nikola Janić

Izdavač časopisa ”Koreni”

www.koreni.net
www.koreni.net

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi