Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Deset godina emisije „Prostor“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

22. 01. 2016.

Deset godina emisije „Prostor“

Emisija „Prostor“ koja se emituje na nekoliko televizija u Republici Srpskoj i Srbiji, obeležila je juče 10 godina postojanja.

 

Emisija koja se premijerno emituje ponedeljkom na BN TV SAT, a tokom nedelje na još 15 televizija u Srbiji bavi se temama iz oblasti uređenja ambijenta, industriskog dizajna, arhitekture, primenjene umetnosti, novih građevinskih tehnologija, oplemenjivanja eksterijera i enterijera.

„Emisija 'Prostor' omogućava gledaocima da za kratko vreme steknu sliku o savremenim tedencijama uređenja životnog ambijenta, a istovremeno zadovoljava i najsofisticiranije ukuse jer pored praktičnih saveta pruža i teorijska znanja iz oblasti arhitekture i dizajna. Saradnici emisije su renomirane arhitekte, dizajneri, umetnici i zanatlije. Cilj emisije je da bude razumljiva i interesantna prosečnom gledaocu, da pruži obilje informacija i saveta kako bi mogao da izgradi svoj stil i ostvari ambijent koji odgovara njegovim potrebama“, rekao je UNS-u autor i viditelj emisije i član UNS-a Stanislav Stankić.

Stankić ističe da se prethodnih deset godina trudio da emisija bude edukativna i zabavna.

„Nadam se da uspevam u tome i da ova duga tradicija sve govori. Kroz emisiju su predstavljeni mnogi umetnici, arhitekte, zanimljiva mesta i destinacije. Cilj mi je da održim sve ovo i da sto više popularizujem istoriju i kulturu. Smatram da ova vrsta programa kod nas nedostaje“, kaže Stankić.

Emisija je nastala u vreme kada je Stankić radio na TV Košava.

„Primetio sam da televizija nema takvu vrstu programa, a želja mi je bila da se više priblizi arhitektura i dizajn običnim ljudima. Radom na turističkim sadržajima, preneo sam tu temu i u emisiju. U rubrici destinacije i gradovi predstavljao sam istoriju i kulturu naroda. U početku emisija je bila više posvećena opremanju i arhitekturi. Vremenom sam proširio opseg teme, tako da je ta raznolikost doprinela kvalitetu emisije“, zaključuje Stankić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi