Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Koleginici Lidiji Obradović visoko kinesko priznanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

18. 12. 2015.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Koleginici Lidiji Obradović visoko kinesko priznanje

Novinarka Lidija Obradović dobila je ove nedelje visoko državno priznanje koje dodeljuje Narodna Republika Kina.

 

Koleginica koja se nalazi u Pekingu javila nam je da je u sredu, 15. decembra ove godine, dobila status eksperta na državnom nivou, najviši status koji ova zemlja dodeljuje stranim stručnjacima kao počast za ukupan doprinos rada u Kini i razvoja zemlje.

Obradovićka je priznanje dobila za rad i uspehe redakcije na srpskom jeziku u Kineskom međunarodnom radiju i ovog radija uopšte, kao i za unapređenje odnosa dve zemlje u medijskoj sferi i izdavaštvu.

Ona je koautor i urednik pet knjiga redakcije na srpskom jeziku Međunarodnog kineskog radija - Kineski idiomi, Kineski kuvar zdravlja, Beskrajna priča o čaju, Kineske kulinarske čarolije i Kineska riznica kulture, kao i 20 dodataka o kineskoj tradicionalnoj medicini i kulturi, objavljenim u Politikinoj Vivi i NIN-u.

Priznanje joj je dodelio zamenik ministra u Ministarstvu ljudskih resursa i socijalnog osiguranja i direktor Državne administracije za odnose sa stranim ekspertima (SAFEA) Džang Đianguo.

Lidija Obradović je uz preporuku UNS-a otputovala u Peking i počela saradnju sa Kineskim međunarodnim radijom pre nekoliko godina.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi