Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Veterani imali predavanje o korišćenju računara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

02. 12. 2015.

Izvor: UNS

Veterani imali predavanje o korišćenju računara

Novinar i sekretar Društva novinara Vojvodine - Udruženja novinara Srbije Boris Pavlov održao je danas predavanje o korišćenju računara u UNS-ovim prostorijama u Beogradu.

Predavanje je održano u okviru projekta „Forma javnog časa“ namenjenog promociji obrazovanja starijih osoba za korišćenje računara i interneta.

„Pokrenuo sam ovaj projekat još 2008. godine sa ciljem da se starijie osobe obrazuju u oblasti računara i interneta, kako bi i oni bili ravnopravni učesnici u internet komunikaciji. Jedan od najvećih problema u našoj zemlji i svetu je što ne postoji sistemsko obrazovanje starijih osoba u ovoj oblasti. Predavanje prilagođavam njihovim iskustvima, znanjima i interesovanjima, a od velike pomoći im je i priručnik koji sam napisao „Vrata sveta interneta”, rekao je za UNS Boris Pavlov.

Pavlov je dodao da je od 2008. godine do danas kroz obuku u sklopu ovog projekta prošlo nekoliko stotina polaznika i to uglavnom u Novom Sadu, da mu je ovo bilo prvo predavanje u Beogradu, kao i da se nada da neće biti poslednje.

“Ono za šta su polaznici pokazali najviše interesovanja su pisanje na računaru, pretraživanje vesti, kao i komunikacija putem Skajpa kako bi uspostavili kontakte sa različitim ljudima u celom svetu”, rekao je Pavlov.

Veterani UNS-a su bili zadovoljni današnjim predavanjem istakavši da je bilo prilagođeno njihovim godinama i dosadašnjem skromnom znanju rada na računarima.

Pavlov je dugogodišnji novinar koji je do nedavno radio na novosadskoj televiziji “Apolo”, a sada ima želju da se posveti obrazovanju starijih osoba u malim sredinama.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi