Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Pethiljadito emitovanje emisije Romano them na Radio Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

25. 11. 2015.

Izvor: UNS

Pethiljadito emitovanje emisije Romano them na Radio Beogradu

Romska Redakcija Prvog programa Radio Beograda proslaviće u petak, 27. novembra u 12 sati, u Kamenoj sali Radio Beograda, pethiljaditu emisiju Romano them – Svet Roma.

 

Ova emisija na romskom i srpskom jeziku na Radio Beogradu 1 emituje se 15 godina.

“Jubilarna emisija biće posvećena sebi samoj”, kaže za UNS-u urednik Romske redakcije Radio Beograda Branko Đurić i dodaje da će se “u toku ove emisije podsetiti najblistavijih momenata, najatraktivnijih gostiju,najuspelijih reportaža. Zajedno ćemo proslaviti uz veselu romsku muziku koja je svih ovih godina bila jedan od važnijih aduta Sveta Roma, sveta koji se prostire od Amerike do Rusije, i od Norveške do Indije”.

Emisija Svet Roma emituje se svakog dana od 19.20 do 20 sati.

“Centralni deo emisije posvećen je romskim temama u zemlji i svetu, a kao redakcija smo se trudili da to ne bude stereotipno izveštavanje o Romima i njihovim već poznatim problemima, nego pozitivan pristup uz isticanje uspešnih primera inkluzije i emancipacije, ne gubeći, pri tom, iz vida surovu realnost položaja u kojem Romi kao narod generalno žive.Takođe, pokušavamo da budemo aktuelni, ali i na tom putu ne zaboravimo tradicionalne romske vrednosti. U emisiji pokrivamo sve “ćoškove” sveta gde žive Romi - od Argentine do Bliskog istoka”, rekao je UNS-u urednik Romske redakcije Radio Beograda Branko Đurić.

U Romskoj redakciji Radio Beograda rade četiri novinara i jedan honorani saradnik.

Na svečanosti u Kamenoj sali govoriće predstavnici Radio Beograda, Radio-televizije Srbije, ambasada, nacionalnih saveta i Udruženja novinara Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi