Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  I direktor "Nove Slobodne reči" tužio što nije primao platu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 10. 2015.

Autor: A. D. Izvor: UNS

I direktor "Nove Slobodne reči" tužio što nije primao platu

Direktor Slobodan Mitrović i osmoro nekada zaposlenih u ugašenom listu "Nova Slobodna reč" iz Vranja, podneli su tužbu protiv tog lista zbog neisplaćenih zarada i doprinosa.

 

Ništa u svemu ovom ne bi bilo čudno, kako kažu u "Info local media group" iz Novog Sada, koja je bila izdavač lista, "ali je apsurd da nas tuži direktor koji je vodio firmu i sam sebi nije isplatio platu".

Zaposleni kažu da je pre četiri godine preduzeće "Nova Slobodna reč" sa adresom u Novom Sadu pokrenulo ovaj list sa delom zaposlenih nekadašnje "Slobodne reči", dok je iza čitavog projekta stajao Simpo.

Kako je napomenuo Slobodan Mitrović, direktor "Nove slobodne reči", od jeseni 2012. godine, kada je list prestao da izlazi, preduzeće je promenilo ime u "Info local media group", dok su registracione oznake kod nadležnih institucija ostale iste.

Skinuta je blokada računa, tako da su nekada zaposleni tužili firmu zbog neisplaćenih zarada.

"Kada smo došli u situaciju da slučaj zastari, podneli smo tužbe protiv preduzeća. Nisu nam isplaćene četiri plate u minimalnom iznosu od po oko dvadesetak hiljada", stoji u tužbi.

Srđan Vučurević, direktor “Info local media group”, povodom ovog slučaja izjavio je da je tačno da se "Nova Slobodna reč" vodila na njegovo ime, ali da se on tu nije pitao ništa, već Siniša Mitić, Simpov direktor sektora za informisanje i sadašnji zamenik predsednika Skupštine Vranja.

Kad je Simpo prestao da plaća reklame i kad se novina ugasila, nastao je problem.

“Oni su tužili, to je njihovo pravo, firma je aktivna, imaju od čega da naplate, ništa nije sporno”, poručuju iz novosadske ‘’Info local media groupe’’.  

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi