Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Dejan Pralica novi šef Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

16. 10. 2015.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Dejan Pralica novi šef Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Doc. dr Dejan Pralica novi je šef Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

 

Pralica je na mesto šefa odseka izabran umesto dotadašnje šefice Dubravke Valić-Nedeljković kojoj je istekao mandat.

„Ove godine po akreditaciji koju su dobili naši programi imamo nove predmete na prvoj godini osnovnih akademskih studija žurnalistike. U skladu sa novim trendovima u novinarstvu, imamo i drugačiji program. Na prvoj godini studenti će sada na posebnom predmetu izučavati istoriju novinarstva, a na višim godinama uvedeni su i predmeti iz oblasti novih medija. Trudimo se da nastavni program prilagodimo savremenom dobu. Takođe, od ove godine studenti će prvi put na Filozofskom fakultetu moći da upišu i interdisiplinarne doktorske studije iz oblasti društvenih nauka“, rekao je UNS-u Dejan Pralica.

Dejan Pralica 2001. godine završio je srpski jezik i lingvistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a 2004. postao je stručni saradnik u nastavi na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na vežbama iz predmeta Komunikologija 1, Uvod u novinarstvo i Novinarski žanrovi. Godine 2005. imenovan je za asistenta-pripravnika za naučnu oblast Novinarstvo i stekao diplomu magistra lingvističkih nauka. Dve godine kasnije postaje asistent za užu naučnu oblast Novinarstvo, a 2010. doktorira na odeljenju za novinarstvo i komunikologiju Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Docent za užu naučnu oblast Novinarstvo postao je 2011. godine.

Medijske studije na Filozofskom fakultetu Univerzizteta u Novom Sadu osnovane su 2004. godine. Na najmlađem odseku ovog fakulteta nastava se izvodi na dva akreditovana studijska programa - Osnovne akademske studije žurnalistike (osam semestara, sa zvanjem diplomirani novinar) od 2004. i Master akademske studije Komunikologije (dva semestra, sa zvanjem master komunikologije ) od 2010. godine.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

16.10.

2015.

Dejan Pralica [neregistrovani] u 19:40

Molba

Postovani,
Danas sam razgovarao sa Vasom koleginocom kojoj sam dao izjavu i taj deo teksta je korektno napisan. Medjutim, u poslednjem pasusu potkrala Vam se greska. U pitanju su Medijske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a ne u Beogradu, kako pise.

Hvala i pozdrav :-)
Dejan Pralica

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi