Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljanje fotografa Božidara Vitasa u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

09. 10. 2015.

Izvor: UNS

Predstavljanje fotografa Božidara Vitasa u Novom Sadu

Fotografski klub Vojvodine predstaviće u utorak, 13. oktobra u 20 sati u Fotografskom klubu (Bulevar oslobođenja 22) rad fotografa i člana UNS-a Božidara Vitasa.

Vitas će se predstaviti projekcijom 16 fotografija nastalih u periodu 1958 – 1970. godine i 194 fotografija podeljenih u poglavlja: železnica, detalj, pravoslavlje, ljudi, predeli, situacije, u dodiru s prirodom, o meni (kako su drugi fotografisali Vitasa).

 

Uz prikazane fotografije, autor će govoriti o početku bavljenja fotografskom umetnošću, o tome kako su nastale pojedine fotografije i šta je doživljavao stvarajući ih.

„Fotografski klub Vojvodine često predstavlja umetnike fotografije. Ovaj put su izabrali da predstave moj rad i veoma sam ponosan zbog toga“, rekao je UNS-u Božidar Vitas.

Vitas je rođen 1939. godine u Beogradu. Svetlopisanjem se bavi od 1957. godine.  Samostalno je izlagao 117 puta širom Srbije. Izlagao je i u Solunu, japanskom gradu Tađimiju, Frankfurtu na Majni, Doboju, Trebinju, Višegradu i Travniku. Objavio je veliki broj fotomonografija i dobitnik je brojnih priznanja za fotografiju. Član je UNS-a od 1995. godine. 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

14.10.

2015.

PhotoBoss [neregistrovani] u 20:41

Fotografije sa predstavljanja

http://fkv.rs/druzenje-sa-vitasom-i-izlozba-za-ginisa/

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi