Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Sutra jubilarni 1000-ti broj Svedoka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 09. 2015.

Izvor: UNS

Sutra jubilarni 1000-ti broj Svedoka

Jubilarni 1000-ti broj Svedoka koji izlazi više od 19 godina, naći će se u prodaji od utorka, 22. septembra 2015. godine.

- „Svedok“ je jedan od malobrojnih listova u Srbiji koji je uspeo da preživi i Miloševićevo i tranziciono vreme i da uprkos svemu opstane sam, bez ičije pomoći u vidu donacija i projekata, sa potpuno transparentnim vlasništvom od osnivanja. Imamo stabilnu i raznoliku čitalačku publiku, kao i veliki broj saradnika iz raznih oblasti društvenog života i iz raznih krajeva sveta. Opstajemo i trajemo skoro 20 godina i hiljadu brojeva pre svega zahvaljujući našim čitaocima i napornom radu našeg tima. To nam uliva nadu da smo na dobrom putu da nastavimo da trajemo kao slobodan list koji daje prostora ljudima sa svih strana i raznih uverenja da otvoreno iznesu svoj stav“, ističe vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Vladan Dinić u poruci čitaocima i javnosti.

Prvi broj „Svedoka“ izašao je 3. maja 1996. godine.

Na ovom linku http://www.svedok.rs/index.asp?show=99901 možete naći urednički komentar iz 1000. broja „Svedoka“.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

21.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 16:53

bravo, Dinja

Cestitke!

Odgovori
pon

21.09.

2015.

Vesa [neregistrovani] u 16:51

Drugaciji od drugih

Najiskrenije cestitke Svedoku i ljudima koji prave i vode taj list. Dinja se vec dve decenije bori i svaka mu cast jer je opstao - sam, na svoj nacin i u sa svojim naumom. Vremena se menjaju, ali principi, barem u slucaju Svedoka, opstaju - ostro, kriticki i drugacije od drugih.

Neka potraje jos hiljadu brojeva, ne zbog Svedoka i citalaca samo, vec i zato sto je Srbiji potreban mediji koji ce pisati DRUGACIJE ma ko bio u vlasti.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi