Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novine u nedeljniku „Zrenjanin“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

07. 09. 2015.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Novine u nedeljniku „Zrenjanin“

Nedeljnik „Zrenjanin“, koji je trenutno na kioscima, od 4. septembra ima dodatne sadržaje, više strana i novi izgled.

 

Reklamom u onlajn izdanju ovog lista obaveštavaju se čitaoci da se radi o novinama u konceptu, dizajnu i rubrikama, a da će za istu cenu imati priliku da više čitaju jer se povećava broj strana.

„Novo lice starih novina“ koje postoje od 1952. godine i „Ostaje veran partiji čitalaca“ slogani su kojima se uredništvo obratilo čitaocima i pozvalo nove, koji su „mladi, radni, radoznali, otvoreni, maštoviti i pokretači“, da kupe svoj primerak.

Glavni urednik nedeljnika “Zrenjanin” Dalibor Bubnjević rekao je UNS-u da je prethodni redizajn rađen 2007. godine, a da su za nove izmene konsultovali nekadašnjeg direktora i urednika kompanije “Novosti” Manojla Vukotića i studio "Platinum" iz Beograda. List će izlaziti na 48 odnosno 56 strana.

“Primenili smo savremeni koncept regionalnih novina. Uvode se intervjui u svakom broju, nova rubrika je sučeljavanje, objavljujemo sadržaje sa društvenih mreža, veću pažnju posvećujemo pismima čitalaca, povećali smo broj kolumni” kaže Bubnjević.

Tiraž ovog nedeljnika je 10.000.

Istorijat “Zrenjanina”


Prvi broj lista „Zrenjanin“ pojavio se 1. novembra 1952. godine, kao glasilo Gradskog odbora Narodnog fronta. List je najpre izlazio dvonedeljno, svake druge subote, zatim jednom nedeljno – svakog petka. U jednom periodu izlazio je dva puta nedeljno (69 brojeva), pa se opet vratio na jednonedeljno izdanje. Kratko vreme List je izdavao i mesečnik „Veliki most“.
Od 2002. godine ima onlajn izdanje na adresi www.zrenjanin.org. Godine 2005. list je odvojen od Radio Zrenjanina kao deo priprema za privatizaciju. Uoči 55 rođendana, list je kupio Konzorcijum koji zatupa Dušan Stupar.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi