Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Serijal kolege Predraga Radonjića „Čuvari baštine“ od ponedeljka na RTS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

14. 08. 2015.

Izvor: UNS

Serijal kolege Predraga Radonjića „Čuvari baštine“ od ponedeljka na RTS-u

Od ponedeljka, 17. avgusta, svakog radnog dana od 18:25 na prvom programu RTS-a počinje prikazivanje dokumentarne serije o srpskoj kulturnoj baštini na Kosovu i Metohiji urednika RTV KiM iz Čaglavice i novinara - aktiviste Predraga Radonjića.

 

Serijal od osam epizoda producentske kuće "Srpsko slovo" iz Gračanice govori o položaju srpskih crkava i manastira na Kosovu i Metohiji u periodu od 1999-2014. i brojnim problemima ovog najvrednijeg dela srpske kulturne baštine.

Čije su pravoslavne crkve na Kosovu po svom poreklu i čije će biti u skoroj budućnosti - tema je koja se provlači kroz svih osam polučasovnih epizoda i o kojoj govori više od dvadeset stručnjaka.

„U prvoj epizodi čućemo neobičnu tvrdnju predstavnika Istrijskog instuta u Prištini da su crkve Srpske pravoslavne crkve nastale obnavljanjem ranije podignutih ilirskih hrišćanskih bogomolja. Čućemo i bliže se upoznati i sa manje zvučnim crkvama i manastirima koji čine jednu važnu mrežu sakralne topografije Srbije čije se težište i središte nalazi u Velikoj Hoči i drugim mestima Kosova i Metohije“, rekao je Predrag Radonjić za UNS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi