Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Promocija reprint izdanja „Sudbina Krajine“ Srđana Radulovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 07. 2015.

Promocija reprint izdanja „Sudbina Krajine“ Srđana Radulovića

Promocija drugog, reprint izdanja hronologije „Sudbina Krajine“ poznatog beogradsko - kninskog novinara i dugogodišnjeg člana Udruženja novinara Srbije, pokojnog Srđana Radulovića (1957-2012), biće održana u petak, 31. jula u 19 časova u Centralnom domu Vojske Srbije u Beogradu (Ulica braće Jugovića 19).

O knjizi i sudbini Krajine na promociji će govoriti autor pogovora reprint izdanja, politički analitičar i novinar Cvijetin Milivojević, dr Milan Gulić (Institut za savremenu istoriju Beograd), a obratiće se i novinar Božidar Andrejić, koji je 1996. godine, kao direktor tada tek osnovane izdavačke kuće Dan graf Beograd, objavio prvo izdanje.

Autor Srđan Radulović je u uvodu zapisao: „Rukovodeći se kriterijumom autentičnosti, prednost sam dao onim događajima kojima sam prisustvovao, koristeći vlastite novinarske tekstove, ali i neobjavljene zapise iz novinarskog notesa i dijelove „povjerljivih“ razgovora sa ključnim ljudima u vrhu krajinske vlasti. „Dogradnju“ teksta predstavljaju, najčešće međusobno uslovljeni, stavovi kreatora politike u Hrvatskoj, Srbiji i međunarodnoj zajednici, dok je dokumentarni dodatak ne samo u funkciji osnovnog teksta nego i namjere da se istovreme nim objavljivanjem upotpuni hronološki tok priče o sudbini Krajine“.

Drugo izdanje knjige ima oko 200 strana, od kojih su 100 strana dokumenti, povodom 20 godina od „Oluje“, etničkog čišćenja Srba iz zapadnog dela bivše RSK (sjeverne Dalmacije, Like, Banije i Korduna).

Prvo izdanje ove knjige je bilo rasprodato za nekoliko meseci.

Knjiga „Sudbina Krajine“ koja je izdržala test vremena, izuzetno često je citirana u brojnim drugim knjigama o temama o kojima govori. 

Izdavač reprinta je Srpsko kulturno društvo  (SKD) „Zora“ Knin – Beograd.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi