Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Sastao se Sud časti UNS-a po žalbi predstavnika Opštine Aleksinac na Dušana Ostojića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

16. 07. 2015.

Izvor: UNS

Sastao se Sud časti UNS-a po žalbi predstavnika Opštine Aleksinac na Dušana Ostojića

Sud časti UNS-a sastao se juče da bi saslušao podnosioce prijave, predstavnike Opštine i javnih preduzeća Aleksinca i člana UNS-a Dušana Ostojića, na čije uređivanje sajta www.aleksinac.net, tekstove i objavljene komentare su se žalili.

O razlozima žalbe govorili su predsednik Opštine Aleksinac Nenad Stanković, njegova pomoćnica za lokalni ekonomski razvoj Danijela Petković i direktorka PU “Lane” Violeta Popović.

Kolega Dušan Ostojić nije prisustvovao sednici Suda časti zbog poslovnih obaveza.

Sud časti juče je radio u sastavu Olivera Kovačević, predsednica, Kosta Garić i Predrag Radonjić. Članovi Suda časti su i Slobodan Stojičević i  Radenko Mutavdžić.

Sud časti UNS-a odluku će doneti naknadno.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

07.08.

2015.

Mika [neregistrovani] u 23:05

Re:

On nije otpor, nego clan DS-a i nama tu sta vise da se prica. Pljuje po SNS-u samo zato sto nije u vlasti. I ajde da prica istinu, nego izmislja i sve je kod njega NEZVANICNO.

Odgovori
uto

28.07.

2015.

Miljana [neregistrovani] u 11:25

Podrska za Dusana!

U Aleksincu, malom mestu nadomak Nisa, odavno se ne cuje glas otpora. Davno je zamrla svaka opozicija i povukla se u svoj mracni cosak. Jedino javno glasilo (ALT, Aleksinacka rec, odnosno, novinsko, izdavacko, radio, televizijsko preduzece, Rec radnika) je pred gasenjem.

U takvim okolnostima se razvija Aleksinac.net koji pokrece jedan entuzijasta sa ciljem da posle NATO bombardovanja i stradanja pokaze jednu drugaciju sliku o svom rodnom gradu.Pocinje da na tom portalu prenosi sve vesti vezane za Aleksinac koje su objavljene u drugim medijima. Njemu se pridruzuju drugi autori - obicni gradjani koji objave po koji tekst vezan za svoju okolinu ili svoj posao, a pre nekoliko godina medju njima pocinje da se istice Dusan Ostojic, stomatolog po struci i zanimanju.Svojim kritickim misljenjem i blagovremenim informisanjem Aleksincana koji zive u i van ovog gradica na Moravici povecava popularnost sajta, a kasnije i facebook strane.

Portal Aleksinac.net pocinje da dobija konture medija od izuzetne vaznosti za gradjane Aleksinca i odmah postaje trn u oku zvanicnicima koji samo menjaju mesta i stranke, ali su u vlasti jos od Milosevica. Pocetkom godine gradski celnici pokusavaju da ugase sajt, ali im to ne uspeva jer u ovoj drzavi jos uvek (verovali ili ne) ima pravde po zakonu. Sada su se okomili na Dusana Ostojica koji iako nije novinar po struci, srcano stoji iza svake objavljene informacije.

Tacno je da ne proverava uvek izvor informisanja i da zbog toga cesto bude ismejan, ali procenat tacnosti informacija koje objavljuje je veci od 90% sto je svakako dovoljno u odnosu na potpuno zatisje svake kriticke misli i javnog informisanja u Aleksincu.

Ne lisavajte nas jedinog glasa razuma koji jos uvek ima hrabrosti da govori. Aleksincani podrzavaju Dusana!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi