Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Veterani UNS-a u poseti dvorcima Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

25. 05. 2015.

Autor: Dragana Peskarević

Veterani UNS-a u poseti dvorcima Vojvodine

Članovi Kluba novinara veterana UNS-a obišli su u sredu, 20. maja, dvorce Vojvodine – dvorac Dunđerski, kaštele Kapetanovo i Jagodić, Slovački dom i opštinu Plandište.

U Hajdučici, veterani UNS-a posetili su Dvorac Dunđerski, kao i slovačku etno-kuću koju održava lokalna podružnica „Matice slovačke“. U  etno-kući i u „Slovačkom domu“  ugostili su ih novinar Vladimir Huđec, kao i domaćin i domaćice, članovi podružnice.

U opštini Plandište veterani su obišli kaštel Kapetanovo (kod Starog Leca), podignut 1904. i restauriran 2005, i kaštel Jagodić, podignut oko 1835, a obnovljen 2006. godine.       

Sa predsednikom opštine Milanom Selakovićem i novinarkom i stručnom saradnicom u Upravi opštine Rodikom Grujesku, veterani su posetili Kulturno-obrazovni centar „Vuk Karadžić“.

Rodika Grujesku upoznala ih je sa privrednim i kulturnim životom opštine, nakon čega su obišli Veliki Gaj – Kupiniku.

Novinare veterane sa svojim radom upoznale su i članice društva „Domaćice Kupinika“, koje neguje srpske tradicionalne običaje i brine o održavanju crkve Roždestva presvete Bogorodice, sagrađene 1935. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi