Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  „Libertatea“ proslavlja 70 godina izlaženja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

22. 05. 2015.

„Libertatea“ proslavlja 70 godina izlaženja

Novinsko izdavačka ustanova „Libertatea“ i istoimeni nedeljnik na rumunskom jeziku obeležiće u sredu, 27. maja, vredan jubilej. U Kulturnom centru Pančeva od 13 sati redakcija će sa zvanicama slaviti 70 godina izlaženja.

 

Kako za UNS kaže direktor i glavni urednik „Libertatee“ Niku Čobanu, ovo je veliki jubilej za ustanovu koja se bavi informisanjem i promovisanjem kulture na jeziku nacionalne manjine.

„Svih ovih godina NIU ’Libertatea’ se trudila da promoviše vrednosti jedne manjine.  Da nije bilo nas, verujem da bi slika o rumunskoj nacionalnoj manjini bila znatno siromašnija, a mogu slobodno da kažem da je pored crkve, ovo jedna od najvažnijih institucija koju Rumuni ovde imaju“, kaže Čobanu.

Za razliku od većine medija, „Libertatea“ je zadovoljna svojim radom.

„Ne mogu da kažem da imamo nekih problema, moram iskreno reći da dobro funkcionišemo. Svakako delimo sudbinu društva, ako je društvo bogato i mi ćemo imati deo kolača, ako nije, i nama će biti teže, ali ništa više od drugih“, kaže Čobanu i dodaje da je ovako dug opstanak „Libertatee „velikim delom i zasluga društva u kojem živimo i senzibiliteta na koji smo naišli na ovom prostoru“.



 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi