Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Profesor Kljajić novi prodekan za poslediplomske studije na FPN-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

18. 05. 2015.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Profesor Kljajić novi prodekan za poslediplomske studije na FPN-u

Profesor Veselin Kljajić novi je prodekan za poslediplomske studije na Fakultetu političkih nauka (FPN). Ovo je prvi put da je profesor novinarstva izabran na to mesto.

Studenti su profesora Kljajića od kraja 80-ih godina upoznali kao predavača Teorije i tehnike novinarstva. Danas predaje studentima završnih godina: Novinarstvo u štampi, Istraživačko novinarstvo u štampi, Odnose s javnošću, dok je na master programu zadužen za: Dokumentarne novinarske forme u štampi i Uređivanje medija – štampa.

Na FPN-u je prošle nedelje za novog dekana izabran profesor Dragan Simić. Prilikom podnošenja kandidature za mesto dekana profesori podnose svoj program i imena sa biografijama prodekanskog tima. Izbor za dekana predstavlja i izbor za njegov prodekanski tim.

Deo prodekanskog tima profesora Simića bio je profesor Kljajić.

„Na funkcije stupamo u oktobru. Radićemo na novom pravilniku za master i doktorske studije, a nezavisno od tog segmenta planiramo da razvijemo specijalističke studije i komercijalne kurseve u skladu sa potrebama tržišta, pa i medijskog, ali bez zadiranja u  teorijsko-akademski korpus. Ostaju master i doktorske studije, titule ostaju titule, a diplome diplome. Mi ćemo početi da razvijamo kraće, efektnije, komercijalne kurseve“, kaže za sajt UNS-a profesor Kljajić.

Drugi kandidat za mesto dekana bila je profesorka Snežana Đorđević. 

Kako je napisao list Danas profesori Simić i Đorđević složili su se da bi trebalo otvoriti bazu podataka “o tome gde rade bivši studenti FPN kako bi se unapredila saradnja sa njima, ali i zbog otvaranja radnih mesta na fakultetu”.

Dotadašnjem dekanu, profesoru Iliji Vujačiću, istekao je drugi mandat.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi