Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Sutra otvaranje foto izložbe Miloša Bičanskog
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

16. 04. 2015.

Sutra otvaranje foto izložbe Miloša Bičanskog

Izložba fotografija Miloša Bičanskog "When they kick at your front door, how you gonna come?" biće otvorena sutra, 17. aprila u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada. Izložba će trajati do 5. maja, a suorganizator je Foto asocijacija Vojvodine.

Izložene fotografije načinjene su u Grčkoj u poslednjih nekoliko godina, a odslikavaju krizu kroz koju ova zemlja prolazi.

"U očima sveta, kultni lik grčkog kolapsa je jedan od besnih, maskiranih demonstranata koji se sukobljava sa policijom ispred parlamenta. Ali ljutnja je samo jedan od mnogobrojnih emocija kroz koje Grci prolaze dok pokušavaju da prebrode ovu krizu. Sramota, očaj, tuga i gubitka ima u jednakim delovima previše. Ali ovo su daleko suptilnije, pa samim tim i teže emocije za snimanje kroz objektiv fotografa. One su vidljive u zabrinutim licima radnika na pauzi cigareta, i bezličnim grafitima po razbijenim prodavnicama i fabrikama. Ja sam proveo veći deo poslednjih godina lutajući po ulicama Atine, i malih gradova i sela izvan glavnog grada, u potrazi za trenucima koji polako ilustruju raspad Grčke. Grčka je danas živa laboratorija za neke od ključnih izazova globalne javne politike našeg vremena“, rekao je Bičanski.

 

 „Bičanski je svojim radom zaslužio da mu se pomogne da ovde predstavi rezultate svog rada. On je ovu profesiju zadužio vrhunskim fotografijama i to nas je podstaklo da se uključimo u organizaciju. Ima mnogo amatera koji se ne libe da organizuju izložbe, a ljudi koji su pravi profesionalci i mnogo rade zbog svojih obaveza često nemaju vremena da prikažu svoja dela“, rekao je predsednik Foto asocijacije Vojvodine Darko Dozet.

Miloš Bičanski živi i radi u Atini, kao slobodni fotograf. Njegove fotografije najčešće prikazuju sukobe na Balkanu. Rođen je u Beogradu, a karijeru je počeo tokom raspada Jugoslavije, radeći za domaće časopise i novine. Kao saradnik "European Press Photo Agency" krajem 1990-ih i "Getty Images today" , njegove fotografije su se pojavile u svetskim medijima: "TIME Magazine", "Newsweek", "The New York Times", "The Guardian" i "Paris Match" .

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi