Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Članska karta UNS-a vratila izgubljenu tašnu Milici Stojković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

02. 03. 2015.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Članska karta UNS-a vratila izgubljenu tašnu Milici Stojković

Posle pijace u autobus, a iz njega sa kupljenim namirnicama izašla je juče Milica Stojković (84). Iza sebe, na sedištu na kom je sedela, ostavila je ručnu tašnu sa novčanikom, dokumentima i ključevima od stana. Autobus je otišao, a Milica nije znala gde joj se tašna denula.

 

Srećom, u nedelju popodne u UNS-u sedeo je predsednik IO Petar Jeremić, čitao dnevnu štampu. Kada je UNS-ov telefon zazvonio, javio se i dobio informaciju da je vremešna baka izgubila tašnu. Među dokumentima bila je i novinarska legitimacija UNS-a na čijoj je unutrašnjoj korici uredno ispisana adresa i kontakti UNS-a. Tako je pronalazač tašne došao do UNS-a, a UNS do Milice Stojković. Istog dana.

Kolega Jeremić i domar Milovan Agatonović preuzeli su tašnu i odneli je na Miličinu adresu. 

U međuvremenu ova baka preskočila je s komšinicine terase na svoju. Ova vratolomija dešavala se na petom spratu zgrade u kojoj Milica živi.

Sve u tašni ostalo je netaknuto.

„Da se ovo nije desilo ne bih ni znala da mi je istekla lična karta. Ko će da gleda ta sitna slova. Sada nosim ključ oko vrata“, rekla nam je danas Milica Stojković, kada smo je pozvali da pitamo kako je.

Kada smo je podsetili na njen podvig, preskakanje s terase na terasu, odgovorila je: „U devetoj sam deceniji, ali imala sam ili da poginem ili da ostanem na ulici“.

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

04.03.

2015.

Milica Stojković [neregistrovani] u 00:05

Re:ova žena je slatkiš

Hvala ne pušim bez poroka sam ali zaboravim na vreme kada slikam i montiram svoje filmove

Odgovori
pon

02.03.

2015.

ena [neregistrovani] u 20:48

ova žena je slatkiš

Ovo je vest za prvu stranu svakih novina

Ima sve, hrabru junakinju, dobar zaplet i jaku poruku.
Ako Milica još kaže i da puši - moramo da joj uvalimo neku nagradu :)

Odgovori
pon

02.03.

2015.

Milica Stojković [neregistrovani] u 18:41

SVE JE TAKO I BILO

Ma izašla sam na Terazijama sa pijačnim kolicima .Uputila se na pijacu Zeleni venac.Kada sam htela nešto da kupim nisam imala tašnu.Vratila sam se kući vrata su bila zaključana.U medjuvremenu tašna je otišla svojim putem.Nisam bila sigurna da li sam je izgubila, ili,ostavila u zaključanom stanu ili nešto drugo..
Izbora nije bilo kada sam preskakala sa komšiske terase na moju koja je ogradjena do same ivice.I onda telefon je zazvonio , javio mi gospodin Jeremić iz Udruženja nivinara Srbije.Verujte da do sada nisam mnogo razmišljala o članskoj karti UNSa a ona mi je podarila i izgubljenu tašnu sa svim dokumentima i novcem .I to nije sve.Na sve manifestacije sam bez problema ulazila a prošle nedelje ispred Doma armije kamerom sam zabeležila predsednika Nikolica prilikom otkrivanja spomen obeležja "Oko sokolovo".Hvala UNSu!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi