Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Portret Milice Stojković u emisiji Trezor na RTS-u: „Od gudala do veb novinara“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

04. 02. 2015.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Portret Milice Stojković u emisiji Trezor na RTS-u: „Od gudala do veb novinara“

U emisiji Trezor na Radio-televiziji Srbije sutra u 13 sati biće prikazan portret članice UNS-a i prve violine Gudačkog i Simfonijskog orkestra RTS-a Milice Stojković.

„Milica Stojković je radni vek provela za pultom prvih violina Gudačkog orkestra i Simfonijskog orkestra RTS. Stotine odsviranih partitura, dirigenti, koncerti na kojima je nastupala, već su dovoljan razlog da se snimi emisija o Milici. Međutim, njena radna biografija vezana za Radio televiziju Beograd, obuhvata i pionirski rad na marketingu i propagandi vezanim za Muzičku produkciju RTS: stotine tv spotova za koncerte, koje je sama osmišljavala i realizovala, mnogobrojni tekstovi, osvrti i muzičke kritike. Sa violinom u jednoj ruci i mikrofonom u drugoj, zabeležila je i snimila mnogobrojne intervjue sa najpoznatijim domaćim i inostranim umetnicima i tokom godina stvorila vrednu arhivu. Ni nakon odlaska u penziju, nije je napustio entuzijazam kojim je pratila muzička zbivanja kod nas. Postala je veb novinar koji i u svojim 80-im godinama vredno beleži, snima, montira i "kači" svoje reportaže na internet. Njenu bogatu arhivu dopunjva i 30 svezaka na čijim je stranicama ispoljila i talenat za likovnu umetnost. Pažnju privlače sjajni crteži koncerata naših i inostranih solista, nastali tokom njihovih nastupa. Priča o Milici Stojković, vrednom pregaocu naše kuće, ujedno je i priča o upornosti, nesalomivoj volji da umetnička muzika dobije pažnju i priznanje“, navodi se u najavi emisije na RTS-u.

- Učesnici: Milica Stojković, sagovornik Marina Nikolić

- Urednik Bojana Andrić, snimatelj Andrej Oštrbenk, asistent snimatelja Goran Plavšić, snimatelj zvuka Vladica Budić, rasvetljivač Branislav Dimitrov, organizator Gordana Grdanović, montažer Jovana Filipović, montažer realizator Branislava Petrović, autor Marina Nikolić

- Snimano 31.07.2014, premijerno emitovanje, Redakcija za istoriografiju, urednik Dobrivoje Ilić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi