Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Dragoslav Mićić poklonio knjige biblioteci UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

20. 01. 2015.

Izvor: UNS

Dragoslav Mićić poklonio knjige biblioteci UNS-a

Dugogodišnji novinar Tanjuga i član UNS-a Dragoslav Mićić poklonio je juče 10 knjiga biblioteci Udruženja novinara Srbije (UNS).

Mićić je UNS-u poklonio knjige čiji je autor, „Tanjug javlja“ i „202 radio metropole“, kao i deveti broj „Čitanke Mišarskog boja“ čiji je Mićić glavni i odgovorni urednik.

„Tanjug javlja“ je zbirka sećanja Dragoslava Mićića iz vremena NATO bombardovanja 1999. godine kada je bio zamenik direktora ove agencije. „Čitanka Mišarskog boja“ je zbornik tekstova o istorijskim događajima koja izlazi svake godine na dan Mišarske bitke, 13. avgusta.

„Razmišljao sam i rešio da UNS-u poklonim nekoliko primeraka svojih knjiga. One su medijske i kome drugom je bolje pokloniti ih nego svom udruženju,“ rekao je Mićić.

Dragoslav Mićić rođen je 1948. godine u Šapcu. Bio je zamenik direktora Novinske agencije Tanjug, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda „202“ i šef dopisništva Prvog programa Radio Beograda. Radio je u Saveznom ministarstvu za informisanje SRJ, bio direktor PC „Privredni vijesnik“ iz Zagreba, pomoćnik generalnog direktora NIP „Privredni pregled“, glavni urednik HI „Zorka Šabac“, dopisnik Radio-televizije Beograd... Objavio je nekoliko knjiga i scenarista je tri dokumentarna filma.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi