Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Kolega Milan Dinić dobio Silverston stipendiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

05. 01. 2015.

Kolega Milan Dinić dobio Silverston stipendiju

Novinar Milan Dinić dobio je Silverston stipendiju koja će mu olakšati pohađanje master studija u Engleskoj na poznatoj Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke (London School of Economics and Politikal Science-LSE).

 

Stipendija nosi ime Rodžera Silverstona, utemeljivača medijskog programa na LSE i jednog od najcenjenijih britanskih eksperata u oblasti medija. Dodeljuje se istaknutom studentu koji ima iskustvo u novinarstvu. Vrednost stipendije je 5.000 funti.

„To je veliki podsticaj za moje buduće studije i profesionalni novinarski rad“, rekao je Milan koji nastavlja da se bori za dodatni novac, kako bi pokrio punu školarinu koja iznosi 17.880 funti.  

Master program traje godinu dana, zauzima prvo mesto u Britaniji i drugo u svetu kada je reč o programima za medije/komunikacije/novinarstvo.

Milan Dinić je novinar lista Svedok, a radio je za medije u Srbiji i regionu, izveštavao o politici, ekonomiji i društvenim pitanjima.

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

10.01.

2015.

Snežana [neregistrovani] u 00:34

Prava stvar

Ova vest me je obradovala. Mladog kolegu Dinića pratim otkako je počeo da se bavi novinarstvom. Veoma je analitičan, precizan i objektivan, u šta se mogu uveriti čitaoci "Svedoka". Istina, imao je od koga i da nauči osnove zanata - od oca Vladana, koji je vrsni novinar i urednik. Radujem se što će Milan makar godinu dana provesti u Londonu. Verujem da će proširiti znanja i da će se vratiti u Srbiju kao neko od koga i mi stariji možemo nešto novo da naučimo. Podrška mladom kolegi!

Odgovori
pon

05.01.

2015.

Колега [neregistrovani] u 23:13

Честитам!

Милан је веома васпитан, образован, частан и добар колега и младић. Он је увек, колико га познајем, у лепим стварима тражио успех, међу добрим људима пријатеље, трудио се на не начини никакву грешку ни и послу ни у животу. Његова пристојност и радна упорност довели су га до ове стипендије. Свестан је да не треба време на споредностима да губи, надарен је да препозна добро од лошег, васпитан да странпутицом не залута и свестан да човек што више зна , знање му све више мањка. Као много старији његов колега желим Милану да студије у року заврши, и уз помоћ свог доброг оца Диње, и целе часне породице, снађе се и новчано. А за такве младиће, свакако и у другим занимањима, и држава би могла да издвоји део средстава. Бар онолико, колико за стипендију треба. Наша будућност је у младима! Знам, савети не требају Милану, већ новац.И моја плата, иако не тако велика, ако му нешто значи биће дата за његову стипендију. А ти, млади колега, напред! Бог те чувао и срећан Божић, као и свим колегама и УНС.

Odgovori
pon

05.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 17:16

bravo

Bravo, Dinja Junior! Samo napred.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi