Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Marijani Simić nagrada Ujedinjenih nacija na Kosovu za priču o siromaštvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

24. 10. 2014.

Izvor: UNS, Opština Gračanica

Marijani Simić nagrada Ujedinjenih nacija na Kosovu za priču o siromaštvu

Novinarka i članica UNS-a Marijana Simić dobitnica je druge nagrade za najbolju napisanu priču o siromaštvu u 2014. godini, koju dodeljuje tim Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNKT).

Simićeva je nagradu dobila za priču „Geronto domaćice počele sa radom“ objavljenu na portalu nasagracanica.com. Prvu nagradu dobio je novinar lista Koha ditore Nedžat Toverlani.

 

Novinar Ivan Miljković nagrađen je za najbolji radijski prilog o siromaštvu koji je objavljen na gračaničkom „Radiju 038“.

„Bez obzira da li radite na radiju, televiziji, u štampanim medijima ili javnoj instituciji, kritikujte uvek one koji su to zaslužili, pohvalite one koji postižu uspeh, ne otimajte tuđe i pišite o onima kojima je pomoć potrebna. Ovo je samo jedan primer kako opština Gračanica pomaže siromašne slojeve društva i neka svim novinarima rad opštine Gračanica na suzbijanju siromaštva bude inspiracija za nove priče, kao što je moja novinarska dužnost bila da sve vas o tome informišem“, rekla  je Simićeva i poručila da je ovo ne samo njen profesionalni uspeh, već i uspeh cele opštine Gračanica. 

Ove godine na konkurs je prijavljeno 39 radova. Žiri su činili predstavnici Ujedinjenih nacija, Udruženja novinara Kosova i Kancelarije za zajednice Vlade Kosova.

Nagrade za pričeo siromaštvu podeljenje su za najbolju televizijsku i radijsku priču, fotografiju i tekst u štampanim medijima.

Osim Simićeve kojoj je ovo treća nagrada UNKT-a za radove na temu siromaštva, nagrađeni su i novinari Kohe ditore, Klana Kosova, Tribune, BIRN-a i TV 21.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi