Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Izložba Tamare Ognjević o srednjovekovnoj gastronomiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 10. 2014.

Izložba Tamare Ognjević o srednjovekovnoj gastronomiji

Multimedijalna izložba „Gozba“, čija je autorka istoričarka umetnosti, novinarka i članica UNS-a Tamara Ognjević, biće otvorena u sredu, 15. oktobra sa početkom u 18 časova, u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti (Đure Jakšića, br. 2).

 

Izložbu će otvoriti predsednik Nacionalnog komiteta Ikoma (Međunarodni savet muzeja) Srbije Slavko Spasić i direktor Galerije nauke i tehnike SANU, akademik Zoran Lj. Petrović.

„Publika će do 30. oktobra biti u prilici da se upozna sa ishranom i kulturom obedovanja na tlu srpskih zemalja u srednjem veku, da vidi zanimljive eksponate ovog segmenta istorije privatnog života, čuje interesantna predavanja, učestvuje u tematskim radionicama, ali i proba hranu,“ navela je autorka izložbe.

Ovo je prva u nizu izlagačkih aktivnosti proisteklih iz multidisciplinarnog, projekta „Živeti prošlost – srpska srednjovekovna gastronomija“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi