Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  UNS medijski partner TEDx konferenciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 09. 2014.

UNS medijski partner TEDx konferenciji

“Nemoj se žaliti, deluj i promeni” moto je TEDx konferencije koja će biti održana u subotu 13. septembra u Madlenianumu u Zemunu.

 

Cilj konferencije je da se mladi podstaknu na razmišljanje o obrazovanju i inspirišu na promene u društvu u kojem žive. Dvanaest govornika obratiće se prisutnima u sali i onima koji konferenciju budu pratili uživo preko interneta.

Vladimir Lelićanin, jedan od govornika, objasniće šta svako može da učini kako bi postao stručnjak u informacionim tehnologijama.

Istok Pavlović će govoriti o razlici između takozvanog samoobrazovanja i formalnog obrazovanja na fakultetima, otkriti gde i kako najlakše doći do obrazovanja koje nije formalno, kao i kako koristiti Facebook i Twiter za učenje.

Mirjana Gomilanović će se baviti fenomenom izbora zanimanja i školovanja kroz model Neurologičkih nivoa koji je postavio Robert Diltz.

Mihajlo Popesku će pokušati da odgovori mogu li se svet poslovnih škola i realnog poslovanja i privrede sresti i na taj način rešiti nesklad koji danas postoji na tržištu naše zemlje? O budućoj misiji obrazovanja i obavezi da kod studenata i učenika razvija sposobnosti za opstanak i život u novom globalizovanom svetu govoriće Srbijanka Turajlić.

Lazar Radosavljević i Nikola Cimbaljević će objasniti kako su se, činilo se, nemoguća ideja i želja ostvarile, stvaranjem aplikacije koja zvukove pretvara u boje.

O digitalnom nasilju i borbi protiv njega pričaće Ana Mirković.

Milan Novaković se zapitao zašto se, ako već u našoj zemlji dosta stvari ne funkcioniše, ne fokusiramo više na stvari koje već rade, dobro funkcionisu i daju rezultate. On smatra da Srbija može da bude Singapur, Južna Koreja ili Izrael, ukoliko iskoristi svoje potencijale u IT-ju.

Na ovogodišnjem TEDx-u govornici su još Srđan Erceg, TV komentator i suvlasnik digitalne marketinške agencije i Srđan Dinčić stand-up komičar.

Konferenciju će voditi Miša Stojiljković, novinar RTV B92.

UNS je ove godine medijski partner konferencije, svi zainteresovani moći će da prate TEDx konferenciju besplatno, putem live stream-a. Prijave za onlajn praćenje konferencije su počele, i dostupne su na sledećem linku.

 

  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi