Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Izložba fotografija Branislava Strugara i Nikice Raičevića “Jedan motiv dve interpretacije”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

25. 08. 2014.

Izvor: UNS

Izložba fotografija Branislava Strugara i Nikice Raičevića “Jedan motiv dve interpretacije”

Izložba fotografija “Jedan motiv dve interpretacije“ fotografa i člana UNS-a Branislava Strugara i slikara Nikice Raičevića biće otvorena u ponedeljak, 1. septembra u 20 časova u Galeriji Progres u Beogradu (Zmaj Jovina 8-10).

 

“Slikar Nikica Raičević i majstor fotografije Branislav Strugar upoznali su se učestvujući zajedno na nekoliko likovnih kolonija. Kroz razgovor se pokazalo da obojica rado obilaze isto područje, kanjon reke Cijevne, u traganju  za inspiracijom. Kanjon ih je toliko fascinirao da su mu se uvek vraćali, a tokom višegodišnjeg rada nastale su dve kolekcije likovnih radova, nezavisno jedna od druge. Pošto su se obojica kretali istim područjem, ne znajući jedan za drugog, posle upoznavanja javila se ideja o zajedničkoj izložbi pod nazivom “Jedan motiv dve interpretacije”. Dva autora, dva viđenja i dve različite tehnike: ulje na platnu i fotografija,” rekli su u Studiju Strugar.

Branislav Strugar je rođen u Beogradu 1949. godine. Profesionalno se bavi fotografijom od 1974. godine. Više od dve decenije radio je kao fotoreporter u Televiziji Beograd. Status samostalnog umetnika fotografije dobio je 1996. godine.

U domaćim i inostranim knjigama, časopisima, prospektima nalazi se više od 10.000 njegovih fotografija. Objavio je 13 monografija.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi