Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Urednik „Zabreških novina“: Meštanima Zabrežja potrebna stočna hrana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

19. 08. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Urednik „Zabreških novina“: Meštanima Zabrežja potrebna stočna hrana

Vlasnik i urednik „Zabreških novina“ Momčilo Srećković Moci apeluje na kolege koji mogu da obezbede stočnu hranu da pomognu meštanima Žabrežja kojima je poplava uništila svu letinu.

 

„Voda nam je odnela svu letinu, nemamo čime da prehranimo stoku. Dobili smo od države pomoć dva puta po 9 bala deteline, ali to nije dovoljno. Najveći je problem što nemamo gde ni da kupimo hranu jer je niko ne prodaje“, kaže Momčilo Srećković i dodaje da su „prepušteni sami sebi i da će, ukoliko ne budu uspeli da obezbede hranu, morati da unište stočni fond.“

„Moraću da poklonim nekome sve krave jer ja ne mogu da ih prehranim. Ako neko ima viška, neka se javi, makar i da mi kaže gde mogu da kupim hranu. Išli smo i u Srem da kupimo, ali niko neće da proda. Potrebno mi je oko 200 bala sena i oko tonu kukuruza“, kaže Srećković.

Vlasnik i urednik „Žabreških novina“ kaže da je zbog svih problema prestao na kratko i novine da štampa.

„Potpuno sam se posvetio stoci, žao mi je da sve to propadne, naročito zbog dece u Zabrežju koja piju to mleko. Svako dete koje se u selu rodi od mene ima godinu dana besplatno mleko, tako je oduvek bilo, a sada je nažalost i to neizvesno“, kaže Srećković.

Kako objašnjava UNS-u, uz pomoć dobrih ljudi, stoka u Zabrežju je do sada nekako preživela.

„Gospodin Života Nenadović iz Dobanovaca zvao me je jer je čuo da imamo problema i poklonio 60 džakova ječma. Ja mu se neizmerno zahvaljujem, to je dokaz da i dalje ima dobrih ljudi,“ navodi Srećković i dodaje da je uz pomoć UNS-a i agregata koji je dobio u toku UNS-ove akcije Humanost na delu, za vreme poplava spaseno mnogo stoke u selu.

„Da nije bilo tog agregata, mnogo bi više stoke u selu stradalo. Ovako smo išli od kuće do kuće i pomagali ljudima da  ih spasu“, priča Srećković za UNS.

Ukoliko neko od kolega može da pomogne, može se javiti Momčilu Srećkoviću na brojeve telefona: 064/ 1489 – 427 i 011/ 8755-215 ili UNS-u na broj telefona 011/ 32 36 337.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi