Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinar Kornja organizovao akciju pomoći Srbiji u Rumuniji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 05. 2014.

Novinar Kornja organizovao akciju pomoći Srbiji u Rumuniji

U prikupljanju pomoći za ugrožene u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj uključene su sve srpske institucije u Rumuniji. Osim Saveza Srba, pomoć prikupljaju i Srpska pravoslavna crkva, Srpska gimnazija „Dositej Obradović“ u Temišvaru, kao i Crveni krst Rumunije i diplomatska predstavništva Srbije u Temišvaru i Bukureštu.

Savez Srba u Rumuniji prikuplja pomoć u svim svojim mesnim organizacijama od Temišvara do Bukurešta, a Srpska pravoslavna crkva u 55 parohija u rumunskom Banatu.

 

U najobimnijoj akciji od svog postojanja, Savez Srba je otpočeo istovremeno i medijsku kampanju na čitavoj teritoriji Rumunije. Od svih operatera mobilne telefonije u Rumuniji dobijen je jedinstven humanitarni broj 8825 na koji se mogu slati poruke donacije od 2 evra.

U medijskoj kampanji koja je deo humanitarne akcije, uključene su mnoge poznate ličnosti u Rumuniji. Prvi je priskočio u pomoć nekadašnji poznati fudbalski as Miodrag Belodedić, danas direktor u Fudbalskom savezu Rumunije. Odazvali su se pozivu i poznati rumunski reprezentativci u fudbalu Srđan Lukin i Jasmin Latovljević, režiser Siniša Dragin, košarkaški trener Dragan Petričević i mnoge druge poznate ličnosti rumunske estrade, iz medija, kulture i biznisa. Jon Cirijak je na primer, među prvima donirao 100.000 evra za sanaciju posledica poplava u Srbiji i Republici Srpskoj.

Novinar Rajko Kornja, koordinator medijske kampanje Saveza Srba je uradio video i audio spotove za promovisanje jedinstvenog humanitarnog broja 8825 za sms poruke čije je prikazivanje već otpočelo na gotovo svim rumunskim TV i radio-stanicama.

Savez Srba u Rumuniji je otvorio i poseban žiro račun u rumunskim lejima za pomoć nastradalima u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

28.05.

2014.

Nada [neregistrovani] u 21:34

cestitka

Cestitatm!!! Felicitari!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi