Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Izložba fotografija Božidara Vitasa “900 godina od rođenja Stefana Nemanje”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

14. 04. 2014.

Izložba fotografija Božidara Vitasa “900 godina od rođenja Stefana Nemanje”

Izložba fotografija “900 godina od rođenja Stefana Nemanje“ fotografa i člana UNS-a Božidara Vitasa biće otvorena u sredu, 16. aprila u 19 časova u prostorijama Društva srpsko-grčkog prijateljstva (Molerova 16) u Beogradu.

 

Na otvaranju će govoriti generalni sekretar UNS-a Nino Brajović, istoričarka umetnosti Ljiljana Manojlović i autor.

“Izložba je posvećena obeležavanju 900 godina od rođenja Stefana Nemanje i trajaće 10 dana. Biće izloženo 32 svetlopisa crkava i manastira gde su ktitori bili Nemanjići, kao i nekoliko fotografija manastira Hilandar,” kaže za UNS Božidar Vitas.

Božidar Vitas je rođen 26. novembra 1939. godine u Beogradu. Svetlopisanjem se bavi od 1957. godine.

Samostalno je izlagao 96 puta (69 izložbi svetlopisa, 15 projekcija dijapozitiva u boji i 12 projekcija svetlopisa) širom Srbije. Dva puta s izlagao je u Solunu, jednom u japanskom gradu Tađimiju, šest puta u Frankfurtu na Majni, dva puta u Doboju (Republika Srpska) i jednom u Travniku (BiH).

Učesnik je 235 kolektivnih izložbi i likovnih manifestacija u zemlji i inostranstvu, kao i 46 likovnih saborovanja (kolonija).

U muzejskim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu ima više od 200 radova.

Dobitnik je četrdesetdevet nagrada i priznanja iz oblasti fotografije od kojih 25 međunarodnog ranga. Dobitnik je četiri priznanja FIAP (Međunarodna organizacija umetničkih fotografa).

Predsednik je Skupštine Foto saveza Srbije i Udruženja umetnika Železnica Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi