Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Ljiljana Lj. Bulatović doktorirala na multimedijskoj pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

03. 12. 2013.

Ljiljana Lj. Bulatović doktorirala na multimedijskoj pismenosti

Dugogodišnja novinarka i članica UNS-a Ljiljana Lj. Bulatović, doktorirala je na Fakultetu za menadžment iz Sremskih Karlovaca na temu “Modelovanje kurikuluma za srednjoškolski nastavni predmet multimedijska pismenost u funkciji razvoja svesnosti o procesima medijske komunikacije”.

Doktorska disertacija proizašla je iz desetogodišnjeg naučnog i pedagoškog rada na fakultetu, niza projekata na nivou države i regiona kao i njene novinarske i uredničke prakse u elektronskim medijima.

U doktoratu, Ljiljana Lj. Bulatović je na osnovu analize svetskih i domaćih iskustava i sopstvenih istraživanja u oblasti komunikologije i medijskih i  obrazovnih praksi i politika, oblikovala model kurikuluma za srednjoškolski predmet multimedijska pismenost.

 „Srbija još nije prepoznala značaj multimedijskog opismenjavanja.  Ovaj rad može da posluži kao putokaz kreatorima obrazovnih i medijskih politika ali i kao poziv medijima za saradnju sa akademskim institucijama koje se bave medijskim obrazovanjem i multimedijskom pismenošću“, rekla je Ljiljana Lj. Bulatović.

Ljiljana Lj. Bulatović je novinarsku karijeru počela u TV Titograd kao novinar i urednik u redakciji kulture, nastavila je u TV Novi Sad i RTS-u kao urednik Dnevnika i spoljnopolitičke redakcije. Jedan je od osnivača i dudogodišnji šef smera za Menadžement u medijima na Fakultetu za menadžment (Univerzitet Union “Nikola Tesla” iz Beograda).

Objavila je tri udžbenika, nekoliko monografija, više od stotinu naučnih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu, bila predavač po pozivu na domaćim i stranim univerzitetima, međunarodni je novinarski trener i član Upravnog odbora javnog servisa Vojvodine.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

06.12.

2013.

Emiliano Zapata [neregistrovani] u 17:25

Cestitam!

Inteligencija, profesionalnost, kretivnost i covecnost. Zelim Srbiji jos puno ovakvih osoba!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi