Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Prijavite se za UNS-ovu radionicu „Standardi u izveštavanju o nacionalnim manjinama“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

02. 10. 2013.

Prijavite se za UNS-ovu radionicu „Standardi u izveštavanju o nacionalnim manjinama“

Udruženje novinara Srbije (UNS) u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava realizuje projekat „Komšijske novosti: Promovisanje medija manjina, preporuke i standardi za izveštavanje o nacionalnim manjinama“. Projekat je deo programa „Borba protiv diskriminacije i unapređenje položaja osetljivih grupa stanovništva“.

Cilj projekta je povećanje vidljivosti problema nacionalnih manjina i profesionalnije izveštavanje novinara o manjinskim zajednicama. Prva radionica posvećena je pitanjima standarda u izveštavanju o manjinama: „Poštovanje novinarskog kodeksa i standarda u izveštavanju o nacionalnim manjinama-Preporuke i smernice za profesionalno izveštavanje i problem adekvatnog obrazovanja novinara manjinskih medija“.

Radionica je namenjena pre svega mladim novinarima koji prate i izveštavaju o temama u vezi sa nacionalnim manjinama, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Cilj radionice je i da se raspravom o ovoj temi unaprede smernice Kodeksa novinara Srbije, posebno u okviru poglavlja 4 Novinarska pažnja, koja propisuje “da novinar mora biti svestan opasnosti od diskriminacije koju mogu da šire mediji i učiniće sve da izbegne diskriminaciju zasnovanu, između ostalog, na rasi, polu, starosti, seksualnom opredeljenju, jeziku, veri, političkom i drugom mišljenju, nacionalnom ili društvenom poreklu“.

Radionica će biti održana u sredu, 16. oktobra 2013. godine u Novom Sadu, Vojvođanskih brigada 17/I. Jednodevnu radionicu vodiće Valentin Mik (Libertatea, In medias res) Tamara Skrozza (Vreme), Čaba Presburger (Radio Novi Sad), Rastislav Durman (RTV), Vladimir Barović (Filozofski fakultet, Odsek za medijske studije) i Nino Brajović (UNS).

UNS će pokriti troškove hrane i puta.

Pozivamo Vas da se prijavite i svoje učešće potvrdite najkasnije do četvrtka, 10. oktobra. Prijavni formular možete poslati na mejl vesna.masalovic@uns.rs.

Za dodatne informacije o seminaru obratite se na telefon 011 3341 815.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi