Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljena knjiga novinarke Vesne Miletić „Život sa šifrom C20“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

25. 09. 2013.

Autor: Vojkan Ristić

Predstavljena knjiga novinarke Vesne Miletić „Život sa šifrom C20“

Dokumentarno prozna knjiga „Život sa šifrom C20“ novinarke Vesne Miletić predstavljena je proteklog vikenda u galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

 

Autorka u knjizi piše o borbi protiv karcinoma debelog creva.

O knjizi su govorili hirurg iz Vranja dr Vukašin Antić, recenzentkinja dr Milena Šćepanović i urednik knjige Nenad Župac.

- Ovo je neka vrsta životnog trilera kroz koji je prošla novinarka Vesna Miletić, čije iskustvo u žurnalizmu i emotivnost borbe podsećaju na to da život zaista piše romane – naglasio je dr Vukašin Antić.

Za dr Milenu Šćepanović ovo je „poučna priča koja ukazuje na činjenicu sa koliko pažnje moramo da se odnosimo prevenciji u borbi protiv karcionoma“.

- Državna strategija u prevenciji protiv oboljenja karcinoma dobila je konretan doprinos kroz ispovest koju je napisla Vesna – objasnila je dr Šćepanović.

Urednik knjige Nenad Župac istakao je da se, radeći na ovom rukopisu sa autorkom, za razliku od drugih autora koji se bave fikcijom ovoga puta sreo susreo sa realnim životom koji ponekad svojom surovošću nadmašuje svu fikciju.

- Hrabro i odvažno nam je ova vranjska novinarka predstavila deo svog života koji je sada dobar primer drugima kako se može pobediti opaka bolest – naveo je Župac. 

Odlomke iz knjige čitala je glumica Kristina Savić iz Beograda. Deo prihoda od prodaje knjige autorka je namenila Dnevnoj onkološkoj bolnici u Vranju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi