Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinari iz Bugarske posetili Vranje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 09. 2013.

Autor: V. Ristić

Novinari iz Bugarske posetili Vranje

Nakon posete Nišu i Leskovcu dvadeset novinara lokalnih i nacionalnih medija iz Bugarske posetilo je Vranje. Poseta je organizovana u okviru projekta prekogranične saradnje „Preotkrivanje - Novinarske perspektive kulturnog nasleđa i prirodnih atrakcija u južnom graničnom regionu između Bugarske i Srbije“.

 

Na prijemu za predstavnike medija iz susedne države gradonačelnik Zoran Antić podsetio je  da Vranje sa drugim lokalnim samoupravama u Bugarskoj sarađuje u okviru Sporazuma o prekograničnoj saradnji, posebno sa opštinama Dupnica i Ćustendil.

Gosti su bili u prilici da se upoznaju sa  istorijskim, kulturnim i privrednim potencijalima Vranja, kao i projektima  novih fabrika kompanija Geox i Top Sofa iz Italije. Gosti su obišli i rodnu  kuću pisca Bore Stankovića, Narodni muzej, zgradu Haremluka, kao i manastir Svetog Nikole u Vranju.

Uz podršku EU ovaj projekat sprovodi  OCD  „Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije“ iz Leskovca, u saradnji sa partnerima iz Bugarske, Udruženjem novinara Balkanski forum iz Sofije i Regionalnim istorijskim  muzejem „Akademik Jordan Ivanov" iz Ćustendila. Očekuje se da će tokom realizacije projekta uzvratnoj poseti   boraviti i novinari sa juga Srbije u cilju razmene iskustava iz oblasti medija,ali i upoznavanja sa kulturnim i istorijskim znamenitostima ovog dela Bugarske.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi