Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Promocija knjige poezije „Vila idola“ Sergeja Ščeglova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

11. 07. 2013.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Promocija knjige poezije „Vila idola“ Sergeja Ščeglova

Novinar, pisac, prevodilac i član UNS-a Sergej Ščeglov održaće u petak, 12. jula u 20 časova u kući Đure Jakšića u Beogradu promociju svoje trojezične knjige poezije „Vila idola“.

 

„Vila idola“ pisana je na srpskom, ruskom i engleskom jeziku.

„Sergej Ščeglov je temeljni poznavalac srpske poezije i srpske kulture; ovo nije očito samo po spektru njegovih motiva, već i po pesničkoj pronicljivosti kao osobenom daru. Njegova iskustva s bivšim jugoslovenskim, i pogotovu srpskim prostorom, nisu izvodi iz kakvog turističko-putopisnog bedekera. Reč je o autentičnim podsticajima i konkretnoj doživljajnoj građi“, napisao je Srba Ignjatović u predgovoru knjige.

Sergej Ščeglov je akademik Petrovske akademije nauka i umetnosti.  Od 1993. do 2000. godine, Ščeglov je bio urednik i producent umetničko-publicističkih programa Krasnojarske državne radio-televizije. Od 2000. godine je glavni urednik izdavačke kuće „Krasnojarskoe Vaskresenjije“.

Za prvu rusku knjigu o stvaralaštvu srpske pesnikinje Desanke Maksimović, „Ostaviću vam jedino reči“ Sergej Ščeglov je 2008. godine dobio Nacionalnu književnu nagradu i zvanje „Zlatno pero Rusije“.

Izdavanje knjige „Vila idola“ pomogli su Udruženje književnika Srbije, Srpsko-Kanadsko udruženje pesnika i pisaca „Desanka Maksimović“, Fond „Olga Olja Ivanjicki“, ambasada Republike Srbije u Moskvi, „INTERPRES“ Beograd, Udruženje novinara Srbije i Sibirski državni univerzitet u Krasnojarsku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi