Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Traži se lokacija za Dom novinara Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

27. 06. 2013.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Traži se lokacija za Dom novinara Vojvodine

Fondacija novinara Srema, Banata i Bačke pokrenula je projekat izgradnje Doma novinara Vojvodine u ovoj pokrajini.

 

Problem sa kojim se osnivači Fondacije susreću je lokacija na kojoj bi on bio podignut.

Fondacija je od prijatelja iz Nemačke, koje predvodi Hans Lauber, Nemac rodom iz Odžaka, dobila na poklon montažnu kuću od 200 metara kvadratnih koja je iz Nemačke dopremljena u Novi Sad.

„Transport, izradu temelja i motažu kuće podržala je Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine obezbedivši 3.500.000 dinara,“ kaže Predrag Ćurčija, osnivač fondacije i predsednik Društva novinara Vojvodine (UNS). On dodaje da su, s obzirom na to da ne mogu obezbediti mesto za izgradnju Doma novinara, "zamolili Vladu AP Vojvodine da nam, ukoliko je u mogućnosti, obezbedi neki plac na korišćenje. Nadamo se da će nam izaći u susret“, kaže Ćurčija.

 

Ideja Fondacije je da prvi put u poslednjih 65 godina novinari u Vojvodini imaju mesto za okupljanje, edukaciju i rad udruženja.

Fondacija novinara Srema, Banata i Bačke nastala je 2011. godine kao potreba novinara na prostoru Vojvodine da imaju fondaciju koja će obezbeđivati sredstva za pomoć deci preminulih novinara, stipendirati studente novinarstva, pružati pomoć novinarima koji su ostali bez posla i baviti se humanitarnim radom čiji je cilj unapređenje novinarske profesije, medija, kulture.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi