Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Solidarnost Grčkih kolega prema deci novinara iz Srbije 1999.godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

13. 06. 2013.

Solidarnost Grčkih kolega prema deci novinara iz Srbije 1999.godine

U trenutku kada su kolege iz Eleniki radio televizije (ERT) ostali na ulici mi novinari iz Srbije treba da se podsetimo na veliku solidarnost koje su Grčke kolege imale prema našoj deci i to 1999.godine, neposredno nakon okončanja NATO bombardovanja Srbije.

Tada je u organizaciju Udruženja novinara Srbije (UNS) pedesetoro dece nas novinara iz Srbije, a na poziv Udruženja novinara Grčke boravilo mesec dana na letovanju u toj zemlji.

Primio ih je i predsednik Grčke, svakodnevno su se družili da decom naših grčkih kolega, a kući se vratili sa bar malo zalečenim traumama kroz koje su zajedno sa nama prošli u vreme bombardovanja.

Uz to dobili su pregršt poklona i vredne zlatnike, tek da to ostane u sećanju svima nama na veliku solidarnost i prijateljstvo dva naroda u ovom slučaju preko poslenika „sedme sile“.

Možemo li mi danas nešto da učinimo za naše kolege u Grčkoj iz ERT-a i njihove porodice. Hoćemo i želimo, uprkos svim našim nedaćama, jer njihove su u ovom trenutku mnogo veće – ostali su bez egzistencije.

Na to nas obavezuje i sećanje iz 1999.godine.

Vojkan Ristić, Vranje                                                                                                

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi