Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinari, medijski profesionalci i mediji među dobitnicima nagrade „Moje selo u pričama i pesmama“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

13. 12. 2023.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Novinari, medijski profesionalci i mediji među dobitnicima nagrade „Moje selo u pričama i pesmama“

Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade koju dodeljuje Društvo za narodno prosvećivanje na festivalu „Moje selo u pričama i pesmama 2023“ su novinari i medijski profesionalci Miomir Fića Filipović, Mirela Mitrić, Goran Mulić, Mihailo Berček, Stevan Davidović i Đorđe Simović, kao i portal „Makroekonimija“.

Na konkurs se, kako je naveo žiri, prijavilo 55 autora, a svi radovi koje su poslali biće objavljeni u zborniku festivala. O nagradi je odlučivao žiri u sastavu Branislav Gulan (predsednik), Biljana Alavanja i dr Radenko Krulj.

Miomir Filipović iz Udruženja kulturnih stvaralaca „Zavičaj“ iz Sremske Mitrovice dobio je nagradu za Rečnik negdašnjih reči u Sremu „Tako divane Sremci“.

Za reportažu ,,Selo kao inspiracija’’, emitovanu u emisiji ,,Brazde’’ u kategoriji televizijskih ostvarenja nagrada je uručena Mireli Mitrić.

„U prvom planu je timski rad. Moram da napomenem da je snimatelj za reportažu o Velikoj Remeti, koja je nagrađena, bio Bojan Ognjanovac, a montažer Emanuel Dolama“, rekla je Mitrićeva.

U kategoriji radijsko izveštavanje o selu nagradu su dobili Đorđe Simović i Stevan Davidović za emisiju „Agroargumenti“. Simović je nagradu posvetio generacijama agrarnih novinara koji su ovu emisiju uređivali.

Simović i Davidović su, kako je naveo žiri u obrazloženju, izborom aktuelnih tema, pažljivim odabirom sagovornika i svojom posvećenošću podigli emisiju Agrumenti u sam vrh agrarnog novinarstva u Srbiji.

Mihailo Berček dobio je nagradu za reviju i sajt „TopSrbija – najbolje iz Srbije“.

„Kroz njegovu priču i fotografiju, ukazuje se put kojim treba da idu sela kako bi opstala i ostala“, navodi se, između ostalog u obrazloženju žirija.

DrMiroslav Zdravković dobio je nagradu za studiju „Stočarstvo u Srbiji 1905: međunarodno, regionalno i vremensko poređenje“, koja je objavljena na portalu "Makroekonomija". Nagrađena je i fotoreportaža Gorana Mulića „Poljoprivreda nekad i sad“ koje je objavljena u listu „Poljoprivrednik“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi