Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Subotica: Izložba fotografija iz Kine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

27. 03. 2009.

Subotica: Izložba fotografija iz Kine


Član Udruženja novinara Srbije iz Subotice, novinar, publicista i slikar Mile Tasić otvorio je juče, u prostorijama Karate kluba ENPI, izložbu fotografija iz Narodne Republike Kine, koje su snimile naše kolege, koje su boravile u poseti ovoj dalekoistočnoj zemlji decembra 2008.

Pod nazivom "Kina, prapostojbina karatea - danas", izloženi su radovi Jovana Plamenca, Živojina Rakočevića i Branka Žujovića.

Slike prikazuju modernu Kinu, ali i kontraste vizuelnog dodira tradicionalne i savremene Kine. Najveću pažnju posetilaca izložbe, privukla je fotografija Živojina Rakočevića "Dva istoka", koja prikazuje susret pravoslavnog sveštenika i budističkog monaha na stazi u šumi, nedaleko od grada Hang Džo. Izložba je priređen kao najavna manifestacija predstojećeg međunarodnog "Super ENPI karate kupa", koji će u Suboici biti održan 28. i 29. marta.

Događaj su zabeležile kamere "JU eko" i "Siti" televizije i drugi lokalni mediji.

B. Ž.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi