Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinarski randevu u Bačkom Petrovcu u subotu organizuje redakcija Storyteller
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

05. 09. 2023.

Autor: Tanja Maksimović Izvor: UNS

Novinarski randevu u Bačkom Petrovcu u subotu organizuje redakcija Storyteller

Dvojezični, slovačko-srpski onlajn medij, „Storyteller“ organizuje u subotu, 9. septembra, s početkom u 10 sati, u Bačkom Petrovcu (Kulpinska 5), susret novinara koji će razgovarati na temu „Novinarstvom orijentisanim ka rešenjima do kvalitetnog lokalnog i manjinskog novinarstva“.

Razgovor će voditi novinarka ove redakcije Sanja Đorđević. Ona će pričati sa ekološkom aktivistkinjom i novinarkom Eko lista Majdom Adlešić, novinarkom Slovačke redakcije Radio Novog Sada Svetlanom Gaško, glavnom i odgovornom urednicom O radija Klarom Kranjc, medijskim stručnjakom i predsednikom CEPROM-a Markom Nedeljkovićem, ekološkom aktivistkinjom i članicom EKOP-a Boženom Pavelovom i SoJo ekspertkinjom Anidom Sokol.

Događaj je deo proslave petog rođendana redakcije , „Storyteller“.

Projekat je podržalo Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Republike Srbije.

Novinarstvo usmereno na rešenja je relativno nov fenomen koji se pojavio na Zapadu devedesetih godina XX veka, a njegova upotreba raste tokom pandemije korona virusa,  kažu iz redakcije , „Storyteller“. Odnosi se na pristup u kojem se novinari/ke fokusiraju na delotvorna rešenja, a ne samo na probleme.

Urednica i vlasnica portala „Storyteller“  Vladimira Dorčova Valtnerova rekla je za sajt UNS-a da je redakcija povodom petog rođendana, zbog starijih čitalaca, izdala jedan štampani broj, a drugi je u planu i objaviće ga u periodu jesen/zima.

„Rođendan slavimo radno. Organizujemo i obuku za naše novinare“, rekla je koleginica Dorčova Valtnerova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi