Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Od riznice fotografija do priče o umetnosti - Održana promocija foto-monografije Branislava Strugara u Francuskoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

03. 08. 2023.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Od riznice fotografija do priče o umetnosti - Održana promocija foto-monografije Branislava Strugara u Francuskoj

Promocija foto-monografije „Fotografske ekspresije“, u kojoj je fotograf i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Bransilav Strugar prikupio svoj stvaralački opus dug gotovo šest decenija, održana je 4. jula u Nimu u Francuskoj.

Promocija je održana u okviru tradicionalnog Festivala fotografije koji je trajao od 3. do 8. jula. Osnivač međunarodnog udruženja fotografa Horizons collectif,  Žak Ruket, pozvala je Strugara da učestvuje na festivalu.

Strugar je prisutnima predstavio nekada izlagane radove koje je svrstao u monografiju kako bi ih sačuvao od zaborava.

U „Fotografske ekspresije“ Strugar je uvrstio i svoja razmišljanja o fotografiji kao umetnosti, a o tome je razgovarao i sa članovima ovog međunarodnog udruženja fotografa u okviru predavanja koje je održao nakon promocije svoje foto-monografije.

Branislav Strugar je od 1974. godine bio fotoreporter u informativnom programu Televizije Beograd i honorarno je radio u novinama „Front“, a od tada je i član UNS-a.

Umetničke fotografije je prvi put izložio u Beogradu, Novom Sadu i Trogiru, a u njima je zabeležio različite aktivnosti vojske, kao i noćne prizore gradova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi